Още по темата: Григор Димитров сътвори огромно чудо като победи

...
Още по темата: Григор Димитров сътвори огромно чудо като победи
Коментари Харесай

Григор направи чудото, би Федерер на US Open

Още по тематиката:

Григор Димитров сътвори голямо знамение като победи Роджър Федерер и се класира на полуфиналите на US Open. Това бе първи триумф в кариерата на Гришо над Федерер. Пред цялостния " Артър Аш стейдиъм ", българинът взе първата си победа над Маестрото след 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.



Мачът продължи 3 часа и 13 минути. През цялото време Димитров игра на доста високо равнище, без да позволява спадове в играта си, а от другата страна на мрежата Федерер беше уязвим. Преди петия сет швейцарецът имаше и физически проблеми.

Срещата беше осма сред двамата тенисисти и първа от финала в Ротердам през февруари 2018 година Дотук Димитров беше взел едвам два сета на Маестрото и нямаше победа. Федерер беше единственият от огромната тройка на тениса, против който Димитров нямаше триумф.



Това е и едвам втора победа в Шлема на Димитров над настоящ тенисист от Топ 10, откакто преди години надделя Анди Мъри на " Уимбълдън ", с цел да стигне още веднъж на полуфинал. Общо триумфите му над играчи от Топ 3 на ранглистата към този момент са шест.

В полуфинала на шампионата спечелилият ще спори против Даниил Медведев. Руснакът продължи с отличното си показване на твърди кортове, откакто победи Стан Вавринка със 7:6 (6), 6:3, 3:6, 6:1 за 2.33 часа. Медведев игра на край в трите подгряващи шампионата преди US Open, като завоюва купата в Синсинати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР