Още по темата Два дни яли, пили и се веселили

...
Още по темата Два дни яли, пили и се веселили
Коментари Харесай

"Бакхус" организира първия по рода си рибен фест в София

Още по тематиката
Два дни яли, пили и се веселили

Второто издание на " Бакхус StrЕАТ Fest " е този уикенд с повече повърхност, многочислени участници и по-добра организация
7 юни 2018
Кой завоюва " Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino " 2017

Столичният ресторант Niko’las 0/360 е огромният победител в седемнадесетото издание на състезанието на списание " Бакхус "
30 мар 2018 Преди есента да премине в по-студените си тонове, списание " Бакхус " ни дава късмет за едно същинско рибно пиршество навън, като провежда първия по рода рибен фест. Събитието на 13 октомври, събота, ще продължи през целия ден (10:00 до 22:00 часа) в градината на Grand Hotel Sofia и ще включва рибен пазар с подбрана селекция изложители на прясна риба и морски блага, само че също и кулинарна зона с рибни ястия и деликатеси, приготвени на място от шеф-готвачи. Разбира се, ще има и многообразие от питиета, подобаващи за риба.

Какво ще можем да си купим и опитаме

На Бакхус FishFest ще може да се запознаете с трийсет изложители, разграничени по категории. В зоната за " Прясна риба и морски блага " гостите ще могат да прегледат и закупят див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер и още други изкушения, доставени особено за фестивала.
В зона " Ресторанти и готвачи " ще се оферират тематично създадени менюта особено за фестивала от готвачи и заведения за хранене. В зона " Вино&Бира " ще има селекция от български виновност, пенливи виновност, крафт бира, водка и анасонови питиета. В допълнение - сладкиши, самун, кафе и джаз музика онлайн.

Повече за участниците

Ключова част от фестивала ще бъдат представителите на секцията " Прясна риба и морски блага ". На фестивала ще вземат участие BalkanFish - разнообразие от средиземноморска риба, Coho Farm - първата плантация за развъждане на най-висококачествената сьомга в Европа - тихоокеанската сребърна, " Бяла река " - разплодник за дъгови пъстърви и крайречен ресторант, както и магазин " Гръцка риба ", в който може да се откри огромно многообразие от прясна риба, мариновани артикули и още.

Готвените деликатеси ще бъдат показани от столичния ресторант Niko`las 0/360, речен ресторант и рибарник " Бяла река ", L’Instant, Royal Thai, " Hamachi-ni, Da Massimo, ресторант Shades Of Red и щандове със особено меню за фестивала на сътрудниците на събитието " Томеко ", RedDevil и МETRO. Повече за заведенията за хранене и останалите изложители може да прочетете тук.

Любителите на виното и алкохолните питиета ще могат да опитат и закупят особено определени български виновност от сътрудниците на събитието DiVino, които ще ги показват на личен щанд. Ще вземат участие още маза " Страцин ", WineBox, Miroglio, магазин Le Petit Quche, турски анасонови ракии Yeni Raki, Stolichno, както и водка Beluga. Kanaal показват особено за фестивала селекция от крафт бири.

Когато има вино и риба, има и самун - " Братя Хлебари " още веднъж са приготвили майсторски печива за гостите. Kафе-бар Chucky’s ще оферират разнообразни типове кафета за консумация на място и прясно изпечени за у дома, a сътрудниците на събитието гурме подправки Kotany ще показват селекция от висок клас подправки, подобаващи за подготвяне на риба.

Какво още е добре да знаем

Събитието има вход, който може да се закупи авансово на bilet.bg. Към билета има включена консумация на напитка по желание: водка Beluga, турска ракия Yeni Raki или бира Stolichno. За нова информация и още детайлности следете уеб страницата www.fishfest.bg.

С първото сходно събитие в София изобщо от " Бакхус " желаят да покажат разнообразието от артикули от рибния бранш и да слагат начало на разрастваща се годишна традиция, която да подтиква всеобщия интерес.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР