Още по темата 4+1 | Ще излезе ли YouTube от

...
Още по темата 4+1 | Ще излезе ли YouTube от
Коментари Харесай

4+1 | Държавите с най-добро образование, когато гражданите определят бюджета и има ли Зукърбърг твърде много власт

Още по тематиката
4+1 | Ще излезе ли YouTube от личния си капан, кой разруши монопола на Luxottica и (онлайн) околосветско странствуване

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
26 апр 2018
4+1 | Университетите на бъдещето, изявление с създателя на Wikipedia и какви играчки купуваме на децата си

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
25 апр 2018
4+1 | Канабис стартъпите в Съединени американски щати, завръщането на вендинг машините и по какъв начин добавената действителност трансформира музеите

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
24 апр 2018
4+1 | Изкуственият разсъдък НЕ е опасност, знаем ли какво Фейсбук знае за нас и грешките на Tesla

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
23 апр 2018 ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Граждани с власт

Според политици от целия свят жителите не имат задоволително познания, с цел да вземат участие интензивно в разпределението на бюджета. Затова и решенията се вземат " на мрачно ". Но изследвания демонстрират, че това е една доста, доста неверна концепция. Вижте за какво тук.

Когато пътят до работа е прекомерно дълъг
4 млн. души или 2.8% от популацията на Съединени американски щати попада в графата " super commuters " – хора, които пътуват 90 или повече минути до работа. Макар 2.8% да е доста, този % се усилва всяка година. Какви са аргументите и следим ли същия развой и в България, вижте в текста на CityLab.

Фейсбук в ръцете на един човек
Скандалът с Cambridge Analytica обърна внимание на един наболял въпрос – има ли проблем с ръководството на Фейсбук? The Conversation обръща внимание на обстоятелството, че основателят и изпълнителен шеф на компанията Марк Зукърбърг има 16% от нея, а ръководи 60%. Може би е време за смяна.

Образование за бъдещето
Разликата сред просветителните системи в страните по света продъжлава да се изостря. Докато някои системи съумяват да приготвят младите за пазара на труда на бъдещето, други се провалят. Кои се оправят най-добре за момента вижте в класацията на Световния стопански конгрес.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Търсене без предложение
Гражданите на доста калифорнийски градове са изправени пред огромен проблем, който към момента не е застигнал България – търсенето на жилища пораства, само че предложение няма. Същевременно обаче самите жители не поддържат строенето на нови здания. Повече по тематиката чуйте в епизода на The Indicator тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР