Още от времето на Ромео и Жулиета балконите се свързват

...
Още от времето на Ромео и Жулиета балконите се свързват
Коментари Харесай

Венчавки на балкона набират популярност по цял свят заради COVID-19

 Още от времето на Ромео и Жулиета балконите се свързват с любовта. Сега обществената изолираност принуди влюбените да употребяват уличните гледки от своите тераси като екстериор за вричането във честност и свещената замяна на пръстени, написа " Дойче Веле ".

Двойка от Северна Испания реши да организира сватбата си на своя балкон в град Арнедо, откакто строгите ограничения за ограничение на пандемията им попречиха да проведат мечтаното сватбено празненство.

Хосе и Дебора размениха обетите си на балкона на жилището си, до момента в който десетки съседи и минувачи ги приветстваха. Някои от " гостите " даже държаха банери с послания към младото семейство.

Дори кметът на града Хавиер Гарсия участва на сватбата, наблюдавайки я изпод. Дрон беше употребен за увековечаване на момента.

Испания е блокирана от 14 март в опит да забави ковид. Ограниченията задържаха 47-милионната нация по домовете, като на испанците им беше разрешено да излизат единствено на пазар за хранителни артикули и медикаменти. 

Заразата обаче не съумя да убие любовта оттатък Океана. Там също има взрив на балконските сватби - освен в Ню Йорк, само че и в Маями. В Голямата ябълка, където е наложена карантина от 20 март, сватбен чиновник венча от прозореца на жилището си двойка, застанала на улицата пред постройката.

Междувременно в Маями, 35-годишният Бенджамин Кац и 36-годишната Джейми Уебър взеха решение да създадат сватбата си на балкона си при започване на април, откакто бяха принудени да анулират огромния си ден поради ковид.

Те планирали онлайн женитба със 150 виртуални присъстващи. Имало посетители даже от Гърция. Съседите влезнали в ролята на очевидци от личните си балкони - на към 4,5 метра разстояние. След венчавката двойката чествала с пица и шампанско. 

В Израел двойките организират спонтанни сватби по улиците, балконите, на покривите и даже в супермаркети. 

В Йерусалим десетки посетители се забавляваха, пяха и танцуваха от балконите си с аспект към двора, с цел да отпразнуват сватбата на двама младоженци.

На друга женитба пък хора насочиха музикален привет към двойка от балконите си. 

В Туитър бе споделено видео от сватба от балкона и в Ливан. На фрагментите се вижда как двама мъже с екипи за стерилизация се издигат с кран до балкона, с цел да поздравят жена. След това единият от мъжете се изкачва над терасата, смъква противогаза и пада на колене.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР