Още от самото начало, когато стана ясно, че няма да

...
Още от самото начало, когато стана ясно, че няма да
Коментари Харесай

Какъв е смисълът на безплатните банкови сметки? frognews.bg

„ Още през цялото време, когато стана ясно, че няма да бъде доста използвана тази сметка, специалистите дефинираха по-добре какви услуги ще могат да се покриват от банките. Затова поучавам хората да изчакат, да станат ясни изискванията. В Българска народна банка няма сигнали за отвод от откриване на безвъзмездни сметки. Има сигнали в Министерство на финансите. Тази сметка е с понижени такси и това ще се следи. Цел тана безплатните сметки е да се употребява от хората с ниски приходи, с цел да ги обхване финансовата система “, изясни финансистът.

 

„ Банковата система е най-регулираната промишленост. За да бъдат постоянни банките, те натрупат разноски. Основният им доход е не от такси, а от лихви. Не могат да се упрекват банките, че са нараснали доста таксите си. Това води до по-голяма сигурност “, подчерта Петър Чобанов.

 

„ Българска народна банка поставя систематични старания за понижаване на инфлацията. Надяваме се, че държавното управление ще съумее да затегне фискалната политика, с цел да намалее бюджетният недостиг “, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР