Още от излизането на първата Xbox конзола феновете си задават

...
Още от излизането на първата Xbox конзола феновете си задават
Коментари Харесай

Какво е към днешен ден положението със стартирането на Xbox игри на РС

Още от излизането на първата Xbox подпора почитателите си задават въпроса: може ли игрите за тази платформа да работят на районен съд? След като Microsoft има Windows и Xbox, пък и самата подпора е един тип Windows компютър (използва DirectX модули), е редно всяко заглавие да действа и на огромните щайги. Има обаче някои разлики в софтуера и хардуера на двата типа устройства, които пречат на някои видеоигри да работят и на двете. Отгоре на всичко стои и въпросът с ексклузивността.

Към момента Microsoft е вградила голяма част от Xbox инфраструктурата в билдовете на Windows 10. И до момента съвсем всичко, издадено от компанията, работи на всяко Microsoft устройство. Принципно Windows системата работи със съвместимостта доста ловко. Първоначално тя тегли игрите, които сте си поръчали през Store, непосредствено през Xbox сървърите. Тези издания нормално употребяват файловия формати.xvc, извънреден за Xbox. PowerShell платформата дава опция до известна степен да конфигурира такива файлове на Windows 10 компютри. На разположение са и някои специфични драйвери ( Microsoft Gaming Filesystem и Microsoft Gaming Install Filter).

В последните дни корпорацията опитва със специфични билдове на Windows 10, които да започват лимитирани издания на игри. В момента се изследва State of Decay, чието Xbox издание не може и да се конфигурира на личен компютър. Инструкциите са написани, конфигурират се DirectX пакети, само че когато стане въпрос за пускане на играта, системата не знае къде какво да търси. Много консуматори, присъединили се в Windows Insider програмата, се пробват да започват заглавието чрез дребната помощна стратегия, наречена Microsoft Gaming Services.

В идващите версии на Windows 10 се възнамерява даже още по-широко вграждане на Xbox платформата до стадий, в който системата да употребява същия Direct3D способ на визуализация. На елементарния консуматор рядко би му се наложило да конфигурира Xbox издания на игри на Windows компютъра си. С някои ексклузиви обаче (като Forza Horizon 2 или Halo 5) това би се наложило. От друга страна, Microsoft не би трябвало да има и интерес в това. Ако всичко, което работи на Xbox One, може да се употребява и на Windows 10, можете просто да си купите PlayStation 4 и да играете всяка игра на света. От друга страна, съществува опцията да ви излезе по-евтино да купите конзолата за $400 в сравнение с мощен компютър. От това най-вече биха спечелили разработчиците на игри и програмен продукт, за които разширената интеграция би икономисала време.

Microsoft към този момент работи върху няколко плана за единна Windows платформа ( OneCore ). Тя може да сплоти дружно Surface Hub, Xbox, HoloLens, IoT устройства, сървъри, лични компютри и таблети. Според обществеността това решение би било по-удобно за всички, като би нараснало продажбите на компанията неведнъж. В бъдеще би трябвало да се сплотяваме, а не разделяме…
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР