Още от 10 май всички превози спират - автобуси, товарни

...
Още от 10 май всички превози спират - автобуси, товарни
Коментари Харесай

Превозвачи: На 10 май транспортът в България спира, този път няма да отстъпваме

" Още от 10 май всички транспорти стопират - рейсове, товарни коли. След като държавното управление работи по този начин надменно, ние надлежно няма да отстъпваме. След скандалната конференция на " Продължаваме промяната " към този момент считаме да предприемем дейности от 10 май. Решенията ще се вземат от всички в сектора, най-сетне би трябвало да бъдем чути и да има резултати. Искаме оставка на трима министри, вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев, не на цялото държавно управление, желаеме освен да ни чуят, само че да има и резултати ", това сподели по Нова Нюз Йордан Арабаджиев, Изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи

" От два месеца сякаш сме в връзка с държавното управление и предлагаме пакет от ограничения, които да оказват помощ да се овладеят инфлационните процеси. Предложихме унищожаване за шест месеца на био добавката и понижаване акциза на горивата. Дори и страните членки, които са на минимални ставки, могат да понижат акциза. Правителството не прави нищо, само че автомобилния отрасъл е напълно единен, предлагаме и толтакси да не се желаят за второстепенните пътища ", съобщи още Арабаджиев.

" Бяхме увещание, че България не може да понижи акциза си, което се оказа, че не е правилно. Министър Василев сведе дебата на ниско равнище, истината е, че всички превозвачи заплащат, и то на момента. На фона на рецесия да се постанова толтакса на второстепенните пътища е алогично ", безапелационен е той.

" При тези цени на толтаксите транспортната услуга ще се увеличи и всеки български жител ще заплаща по 500 лв. на година ", предвижда Йордан Арабаджиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР