Още няколко рози ще бъдат засадени в Розовата градина на

...
Още няколко рози ще бъдат засадени в Розовата градина на
Коментари Харесай

Още няколко рози в Розовата градина на НДК в знак на почит към донорите

Още няколко рози ще бъдат засадени в Розовата градина на НДК в София в символ на респект към донорите през 2021 година Събитието е част от акцията „ Просто кажи да “.

В Розовата градина в южната част на парковото пространство на НДК към този момент са засадени 202 рози. Толкова са и донорите у нас от 2005 до 2020 година.

Градинката беше основана предходната година от Министерството на здравеопазването и Изпълнителна организация " Медицински контрол ".

На събитието ще участват здравният министър Стойчо Кацаров, заместник-кметът на столична община Дончо Барбалов, представители на " Медицински контрол ", представители на пациентски организации и трансплантирани и техни близки. Продължаването на традицията тази година е част от акцията " Просто кажи да, дано хората схванат, че подкрепяш донорството " и Европейския ден за поддръжка на донорството и трансплантацията ".

Традиционното отбелязване на Европейския ден на донорството ще се организира от 11.00 ч., в централното предверие на Военномедицинска академия.

Тази година „ Дървото на живота ” в памет на донорите ще бъде допълнено с имената на четирима души, дали през 2021 година късмет за втори живот на пациенти във ВМА.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР