Още няколко дни имат предприятията и самоосигуряващите се лица, които

...
Още няколко дни имат предприятията и самоосигуряващите се лица, които
Коментари Харесай

Важна новина от НАП за данъците! До 1 ноември трябва...

Още няколко дни имат предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили приходи на физически лица, отвън тези по трудов контракт, и са задължени по закон да удържат налог, да подадат своите заявления за дължими налози. Декларацията – по член 55, алинея 1 от ЗДДФЛ и по член 201, алинея 1 от ЗКПО, се подава в периодите за внасяне на дължимите налози. Авансовият налог за приходите от наем, от друга стопанска активност и за паричните приходи от други източници, удържан за приходи, изплатени през третото тримесечие на 2018 година, се заявява в период до 31 октомври 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите, съобщи Блиц.

Декларацията се подава и от физически лица, в случай че предприятието или самоосигуряващото се лице – длъжник на прихода, не е задължено да удържа и надлежно да внася налог. Дължимите налози се заявяват в Национална агенция за приходите до края на месеца, идващ тримесечието, през което е добит приходът, като за приходи от наем или от друга стопанска активност, добити от физическите лица през третото тримесечие на годината, срокът надлежно е 31 октомври 2018 година

Декларацията за дължими налози се показва в Национална агенция за приходите и за окончателните налози, удържани върху приходите на задгранични физически и юридически лица (например върху хонорари за механически услуги, приходи от лихви, авторски и лицензионни хонорари и други), както и за окончателните налози върху приходите от дивиденти и ликвидационни дялове, разпределени на локални и задгранични физически лица, на задгранични юридически лица (в случаите, когато данъкът е дължим) и на локални юридически лица, които не са търговци, в това число общини.

Повече информация за попълване на декларациите и за заплащане на дължимите налози клиентите на Национална агенция за приходите могат да получат на телефона за информация 0700 18 700 на цената на един диалог, на интернет страницата на организацията или в офисите на приходната администрация.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР