Още незавършен, новият пак над ДНА се превърна в любимо

...
Още незавършен, новият пак над ДНА се превърна в любимо
Коментари Харесай

Как да се казва новият парк на Хасково? Вижте предложенията 

Още недовършен, новият отново над ДНА се трансформира в обичано място на хасковлии. Пълна с деца е скейт площадката, целодневно по пейките са насядали хора. Градът имаше потребност от сходен парк в централната си част. Междувременно във Фейбсуб  върви дискусия за име на новата облага. 

Паркът да се споделя „ Централ “ е едно от предложенията. Друг предлага името „ Войнишки “, тъй като е на мястото на някогашни казарми, а в парка е паметникът на 10 Родопски полк. Сякаш най- доста са хасковлии, които поддържат  идеята паркът да носи името на славния  хасковски полк, участник във всички войни. Друга концепция е да носи името на Бащата на българската кавалерия Ген. Колев. Предлага се и името „ Булаир “, защото се намира на тази улица, или ДНА, както към този момент го назоваваме.  „ Народни будители “ е друго предложение. 



Каквото и да е името на парка, то би трябвало да мине през Общинския съвет, само че е хубаво, че самодейността за това потегля от жители.



Около 5 млн. лева коства паркът, в който има спортни стадиони, езеро и доста други уреди. След дълги години отсрочване, МО даде на община Хасково безплатно терена на някогашните казарми, които се саморазрушиха изоставени. Строителството стартира преди към 2 година и скоро ще завърши. Има концепция в парка да се построи и военноисторически музей. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР