Още не встъпило в длъжност, това служебно правителство изпълнява нареждания

...
Още не встъпило в длъжност, това служебно правителство изпълнява нареждания
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Поведението на Борисов е изключително нагло на самозабравил се човек

„ Още не встъпило в служба, това служебно държавно управление извършва нареждания на Борисов за промени на министри. Още повече – беше препоръчана за министър на вътрешните работи мощно партийната фигура на ГЕРБ Даниел Митов. Този кабинет стартира с провал, а той има извънредно значимата задача да провежда почтени избори. “ Това разяснява в ефира на NOVA News заместник-председателят на Българска социалистическа партия и депутат Ирена Анастасова.
По нейните думи неграмотността и политическата надменност, с които ръководещите са трансформирали Конституцията, са дали началото на този безпорядък.
„ Считаме, че вотът на съмнение не е противоконституционен, защото служебният кабинет се е заклел пред Народното събрание. Това идва от презумпцията, че Народното събрание ще работи до изборите, с цел да има парламентарен надзор. А този надзор в какво се показва – въпроси, питания, чувания и вотове на съмнение “, акцентира Анастасова.
„ Нека българските жители да видят каква каша забъркаха с нескопосаните конституционни промени. Те бяха провокирани от превишаване на пълномощията на служебните кабинети на президента Радев, само че този проблем можеше да се реши със специфичен закон, какъвто ние предложихме “, сподели още националният представител от Българска социалистическа партия.
Според нея в основата на този скандал е държанието на Бойко Борисов, който от партийна колекция подрежда на Главчев да смени външния министър.
„ Това е извънредно безочливо и държание на самозабравил се човек, който си мисли, че в страната всичко зависи от него. Но той не работи самичък - такива условия му бяха основани от ПП-ДБ и Движение за права и свободи “, съобщи Ирена Анастасова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР