Още не сме получили покана за разговори от БСП, но

...
Още не сме получили покана за разговори от БСП, но
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП ще върне разговора за хартиените бюлетини, ако БСП ни покани на преговори

Още не сме получили покана за диалози от Българска социалистическа партия, само че чакаме, че това ще се случи напълно скоро. Ще се отзовем на нея. Това съобщи пред публицисти в Сливен съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, който разяснява тематиката с връчения на левицата трети изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

 

" Нашите цели не са се сменили от диалозите за втория мандат. Те ще бъдат същите. Бихме се радвали полемиката да стартира оттова, откъдето свършихме предишния път. Това са главните цели, които имаме вяра, че би трябвало да се случат, с цел да имаме общи дейности ", разяснява Петков.

 

Той уточни, че от Политическа партия ще изведат на напред във времето няколко тематики, една от които още веднъж ще бъде антикорупцията.

" Има неща, с които не сме подготвени да вършим взаимни отстъпки ", разяснява още Петков.

 

Той уточни, че двата съществени проблема сред неговата партия и Българска социалистическа партия са свързани с Изборния кодекс и оказването на военна поддръжка за Украйна.

 

" Изборният кодекс за нас не е просто един закон, това е методът, по който ние подсигуряваме, че има народна власт в България. Не имаме вяра в хартиените протоколи. Не имаме вяра в хартиените бюлетини. Години наред бяхме очевидци на злоупотреби. Това е значима тематика за нас ", сподели още Кирил Петков.

 

Петков разяснява информацията на " Блумбърг ", съгласно която България е предоставила на страни от НАТО самолети Су-25, предопределени за Украйна. Българското Министерство на защитата през днешния ден опроверга информацията.

 

" Аз не знам за такова нещо. Следвали сме от самото начало това, което сме заявявали. Знаете, че имаше значителен износ на муниции. Този износ беше за Полша и Румъния. Да, доста от тези оръжия несъмнено са стигали до Украйна, само че те в никакъв случай не са били експортирани непосредствено от България за Украйна ", уточни още Кирил Петков.

Източник: Actualno

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР