Още най-древните хора са забелязали цикличността на живота - смяната

...
Още най-древните хора са забелязали цикличността на живота - смяната
Коментари Харесай

Календари с кауза за 2024 г.

Още най-древните хора са забелязали цикличността на живота - промяната на деня с нощта, промяната на годишните времена и така нататък Явно и те не са живеели в безметежност, откакто са почнали да лимитират живота си в тъкмо избрани интервали, в които нещата са се случвали по избран метод.

Тази система наричаме календар - от латински calendarium. Много неща са се породили от избрана нужда, по тази причина превода на думата календар като дневник за задължения може би звучи изненадващо, само че това си е самата истина.

Днес календар имаме като иконка в компютъра, в мобилния телефон, на часовника и, несъмнено, на стената. Но за какво да не бъде хем потребен , хем красиви... хем с добра идея . Предлагаме четири вдъхновяващи български календара за 2024 година, които имат всичко изброено в едно, че и доста повече.

Календарът " Моята фантазия "

Всеки знае, че в фантазиите си рисуваме това, за което копнеем най-силно. И в мига, в който фантазиите ни оживеят, осъзнаваме защо в действителност си коства да живеем. Фондация " Мечта за дете " за трета поредна година осъществя благотворителният календар " Моята фантазия ", като още веднъж събраните средства ще бъдат дарени на двойки с репродуктивни проблеми.
 Снимка 647076

Организацията дава на всички, интересуващи се от тази по този начин наболяла тематика, информация и познания за казуса неплодородие, неговото лекуване и методите за профилактика, повишение на здравната просвета на нуждаещите се от лекуване и на обществото като цяло в региона на репродуктивното здраве.
 Снимка 647077

В календар ще се докоснем до сбъднатите фантазии на български фамилии и ще помогнем на други, мечтаещи да станат родители. Снимките са направени от фотографско студио " Г-жа Череша ", профилирано във фотосесии за бременни, новородени, бебета и деца.

Календарът " Живи планини "

Внезапното прекъсване на сърцето е най-значимата причина за преждевременна гибел в Европа. Десет пъти повече са жертвите на сърдечният арест, в сравнение с в автомобилни произшествия, естествени бедствия и пожари взети дружно. Това се случва и в България. Случва се и в планината. Може да се случи на всеки - възрастни и младежи, дами и мъже, деца и спортисти.
 Снимка 647067

Тази статистика може и би трябвало да бъде изменена, откровено вярва Бранислав Бранков, и с цел да помогне това да се случи, още веднъж издава "  - благотворителен календар със зашеметяващи планински фрагменти, които стопират дъха. Тази година, 100% от облагите от продажби ще бъдат дарени за акция " Спаси живот в планината ".

Целите, които си е сложил Бранислав и които се пробва да осъществя чрез календара си, са обезпечаване и инсталиране на 20 обществено налични автоматизирани дефибрилатора (АВД) за най-посещаваните хижи в Рила, Пирин, Стара планина, Витоша и Родопите.
 Снимка 647066

Освен това той се надява на осигуряване и осъществяване на практическо образование за оказване на първа помощ при неочакван сърдечен арест с потребление на АВД по модерни европейски стандарти, дружно с осъществяване на осведомителна акция за предварителна защита и оказване на първа помощ при сърдечен арест.

Календарът " Аз Вярвам и Помагам "

Началото на акцията "  е сложено през 2015 година в град Варна от Владислав Николов. Всичко стартира като дребна квартална акция за събиране на пластмасови капачки. Тази дребна концепция обаче с годините постига огромни резултати.
 Снимка 647068

От началото на акцията преди осем години до през днешния ден са събрани и предадени за преработване над 296 000 кг капачки, което спомага за закупуване и даряване на 22 медицински апаратури в отделенията по неонатология, родителните отделения и детска хирургии на редица лечебни заведения. 
 Снимка 647069

Тази година пък пожарникари от цялата страна се снимат за календар с идея за 2024 година Средствата, събрани посредством календара с пожарникарите, ще бъдат ориентирани към закупуването на медицински инсталация и съоръжение на отделението по детска хирургия в МБАЛ " Св. Анна " във Варна, която обслужва пациенти от цяла Североизточна България. Другата цел на сдружението е да обезпечи втора неонатална кола за спешна помощ за профилираната АГ болница в морската столица.
 Календар с български пожарникари и благотворителната акция на съдружие
Когато и българските пожарникари се съблекат

За благотворителна акция

Календарът на Animal Rescue Sofia

" Всяка година благотворителният ни календар е произведение на изкуството, само че тази година представихме и животните, като творби на природата! ", пишат от Animal Rescue Sofia на своята Фейсбук страница, като ни напомнят, че благотворителният им календар е може би най-красивият метод да помогнем на животно в неволя.
 Снимка 647079

Animal Rescue Sofia е българска организация, основана от доброволци с обща цел - да направи всичко по силите си за решаването на казуса с бездомните кучета и котки. Неправителствената организация няма бюджет от общината, страната или от организации в чужбина, а се устоя напълно и единствено от дарения. Всяка година те оказват помощ на стотици кучета освен да оцелеят, само че и съумяват да намерят топъл и любящ дом на множеството от тях.
 Снимка 647078

Идеята с календарите стартира като самодейност на, която одобряват с удоволствие. Креативното студио работи непринудено без възнаграждение и оказва помощ с каквото може на Animal Rescue Sofia за идеята по спасяването на бездомничетата. За 15-и следващ път Wings Creative Studio подарява на кучетата в неволя своя гений. За 15-и следващ път календарът може да краси дома или офиса ни цяла година, с цел да ни припомня, че дружно оказваме помощ и вършим положително.
 Animal Rescue Sofia, Живи планини, Приятели на Зита - календари с идея за 2023 година
Календари с идея за 2023 година

Да стартираме 2023 година с едно положително дело

Други благотворителни календари, на които си коства да обърнем внимание са тези на , и
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР