Още едно дете е пометено от поредния, вероятно пиян и

...
Още едно дете е пометено от поредния, вероятно пиян и
Коментари Харесай

Гешев: Още едно дете се бори за живота си. Какво чакаме, за да спрем войната на пътя?

„ Още едно дете е пометено от следващия, евентуално пийнал и дрогиран, водач. Детето се бори за живота си, в тежко положение. А водачът не е оказал помощ. Избягал е. Какво още би трябвало да се случи, с цел да разберем, че би трябвало да спрем да се раняваме и убиваме на пътя? Какво още чакаме, с цел да спрем войната на пътя? ”. Това написа във Фейсбук основният прокурор Иван Гешев.
Прочетете още
По думите му жертвите на войната на пътя са колкото при един местен боен спор.

„ И разумно сме водещи в Европейски Съюз в тази черна статистика ”, добавя Гешев.

„ Прокуратурата на Република България още преди две години сложи казуса пред Народното събрание. Предложихме и решения — лишаване на моторните транспортни средства, ръководени от пияни или дрогирани водачи. Предложихме и да се уточняват незаконните сформира за съзнателно причиняване на гибел и телесни повреди от такива причинители. Има и редица други вероятни решения. Настояваме и ще продължим да настояваме като институция за реакция на страната и законодателни промени ”, написа Гешев.

„ Явно гибелта по пътищата на България не е приоритет. Важно беше в границите на дни да бъдат закрити профилираните съд и прокуратура. Защото може би сме единствената страна в Европейски Съюз, в която няма проведена престъпност. Това бързане, което евентуално ще е от изгода на престъпността, е обяснимо. Но е необяснимо, че не се бърза, когато ежедневно по пътищата ни умират хора. Не единствено политиците и институциите, само че и всички ние като общество би трябвало да сме дейни. Защото всеки живот е скъп, а към този момент с години нужното не се прави. Това е животът на всеки един от нас, на околните ни, на децата ни ”, написа Гешев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР