Още една украинска бежанка роди своето дете у нас. На

...
Още една украинска бежанка роди своето дете у нас. На
Коментари Харесай

Още две бежанки от Украйна родиха бебетата си у нас

Още една украинска бежанка роди своето дете у нас. На 3 март проплака дребния Михайло в Бургас, а на другия ден дребната Ана във Варна. След нея роди и първото си дете в Силистра 19-годишната Оля Ребчук, студентка от Одеса.

 Роди се първото бебе на украинска бежанка у нас Виж още

За родилките във Варна и Силистра това са първите им чеда.

Малката Ана се е появила на бял свят на 4 март часове във Варна, откакто майка й напуща Одеса. Още в първия ден на войната 36-годишната Шурена и нейното семейство напущат Украйна, споделя.

След като пътува повече от 48 часа, минавайки през границите на Молдова и Румъния, на дамата й се постанова да роди у нас.

" Благодаря на Бог, че всичко е наред. Родих с цезарово сечение. Пътят беше доста дълъг и тежък ", показа дамата.

" Пациентката пристигна с маточни контракции. Наложи се раждането да се извърши по действен път ", сподели Елена Димитрова, акушерка в Майчин Дом - Варна.

Днес Шурена благодари за помощта, която среща по пътя към България. Тя се надява войната да завърши скоро и дружно със фамилията си да се завърнат още веднъж вкъщи.

" Тази година животът ми се обърна на 180 градуса. Даже не мога да си показва по какъв начин може да се случи това. Вярвам, че този призрачен сън скоро ще свърши ", сподели дамата.

19-годишната Оля Ребчук е също от Одеса. В края на февруари съумява да напусне Украйна дружно с родителите на брачна половинка си. След няколкодневно пътешестване съумяват да намерят заслон в Силистра.

В локалната болница вечерта на 6 март се ражда Ерик. Бебето, родено с цезарово сечение, е с тегло 3,3 кг и дължина 52 сантиметра.

Майката и бебето са в положително общо положение и се чака да бъдат изписани след няколко дни, сподели за Българска телеграфна агенция доктор Веселин Гавазов - завеждащ АГ отделението в МБАЛ -Силистра.

Младата майка се надява войната да свърши, с цел да се прибере вкъщи. В обществените мрежи към този момент стартира акция за събиране на помощи за нея и бебето. За фамилията е обезпечено жилище.

От МБАЛ-Силистра оповестиха, че всички украински жители, потърсили здравна помощ, ще бъдат оптимално обгрижени при съблюдаване на пандемичните условия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР