Още един ученик е задържан за бомбени заплахи, предаде БНТ.

...
Още един ученик е задържан за бомбени заплахи, предаде БНТ.
Коментари Харесай

17-годишен ученик от Бургас е задържан за бомбени заплахи срещу училища

Още един възпитаник е арестуван за бомбени закани, съобщи Българска национална телевизия. 17-годишният юноша е задържан в късните часове на 5 април от чиновници ГДБОП в Бургас.
 
Младежът е употребявал анонимна пощенска услуга, с цел да разпраща десетки имейли с бомбени закани до учебни заведения в страната от 28 март и в идващите дни.
 
От жилището на ученика са конфискувани мобилни телефони и компютърни конфигурации, употребявани за изпращането на заканите.
 
За бомбени закани бяха арестувани няколко възпитаници в разнообразни градове в страната и един 23-годишен. Един от задържаните - момче на 15 години, беше настанено в Дом за краткотрайно настаняване с прокурорско разпореждане.
 
Другият арестуван за бомбените закани - 23-годишен мъж, беше оставен в ареста. Той е упрекнат за подаден сигнал за бомба в Гимназията по превоз в Пловдив.
 
В началото на април основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров заяви, че дружно с 15-годишния е арестуван и негов връстник.
 
" Момчетата изясняват, че са желали да записват група, да завоюват доста почитатели и това да им донесе облага ", разяснява основният секретар.
 
В София бяха арестувани две 17-годишни момчета. Освен тях още трима малолетни бяха арестувани в страната за изпращане на заплашителни имейли.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР