Още един случай с проблемно раждане в МБАЛ Д-р Иван

...
Още един случай с проблемно раждане в МБАЛ Д-р Иван
Коментари Харесай

Пациентка: Медицински одит доказа подправена експертиза при фатално раждане в Сливен

Още един случай с проблематично раждане в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " се набива на очи - поради публично умозаключение, че лекарката (д-р Татяна Пашева), водела раждането на умрялата преди дни Ренета Томова, е позволила куп неточности при случай, в който раждане е приключило с умряло бебе.
Случаят е по-стар - от 2012 година. Майката - Кристина Кукова, постъпва в болничното заведение с метафоричен плод и лежи там 16 дни преди раждането, което ѝ първо. Твърди, че през това време " се наслушала " на обиди към нея и други пациентки, оповестява Bulgaria On Air.
На 8 април, 2012 година доктор Татяна Пашева, шеф на АГ отделението на сливенската болница в този момент, а тогава - единствено гинеколог, назначава естествено раждане, макар че няма задоволително огромно разобличаване.
" Казаха ми да се качвам по стъпалата пешком, с цел да имам разобличаване. Да съм направела една тава с кюфтета на бебето, да му я демонстрирам начело, с цел да можело да излезе и всевъзможни такива... Тогава беше Цветница, имаше доста малко лекари. Решиха, че ще вършим секцио по неотложност - на 12-я час ", споделя Кукова.
След раждането тя влиза в реанимация, а на мъжа й споделят, че всичко е наред, просто раждането било малко по-тежко.
" От неонатологията, когато са поели бебето, са създали мъжа ми на нищо, че като че ли до последно сме си седяли у дома и сме пристигнали като е станала пакост. А аз бях 16 дни в това поделение, всеки ден. Там неонаталозите са му споделили, че детето е в доста тежко положение, бебето не е изплакало, а водите ми не са били зелени, а кафяви. Детето се роди удавено, само че не във вода ", добавя пострадалата. Бебенцето умряло към Великден.
В последна сметка майката подава сигнали, а Медицинският одит открива редица нарушавания. Сред тях е и фалшифицирана епикриза на детето - след одита майката се снабдява с втора епикриза, която удостоверява грешките на доктор Пашева.
Началникът на болничното заведение доктор Велислав Петров твърди, че по отношение на доктор Пашева към него нямало тъжба. " Тези неточности най-вероятно са стигнали до нея, тя си е понесла наказването ", добави той и изиска в този момент първо заключението на " Медицински одит ".
Над 20 смъртни случаи на бебета има в болничното заведение, сподели още доктор Петров. Той добави, че всяка година се раждат 1300 деца, от които 400 " най-вероятно се раждат при доктор Пашева ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР