Още един сигнал за нарушение на Изборния кодекс в селища

...
Още един сигнал за нарушение на Изборния кодекс в селища
Коментари Харесай

Нов сигнал за кметове, агитиращи за определен кандидат, е подаден в Пазарджик

Още един сигнал за нарушаване на Изборния кодекс в селища от община Септември е получен в Районната изборна комисия в Пазарджик. Той още веднъж се отнася за билбордове с пропагандни материали, на които един до различен са снимани претендентът за народен представител от ГЕРБ Стефан Мирев и кметицата на Септември Васка Рачева или нейният сътрудник от село Варвара Димитър Деянов с апел да се гласоподава за съответната бюлетина и с съответната преференция. Вносителят на жалбата упорства тези плакати да бъдат отстранени.

От комисията дават отговор, че към този момент е направена инспекция по различен подобен сигнал и е разпоредено всики предизборни материали в община Септември, в които участват лицата на чиновници от обществения бранш, да бъдат отстранени, като е позволено авансово осъществяване. Припомняме, че със същото решение бяха наложени актове на Стефан Мирев, кметове и ръководителят на Общинския съвет в Септември.

Пет общини са поискали формиране и назначение на преносими секции, осведомят още от РИК. Това са Пазарджик, Ракитово, Пещера, Сърница и Велинград. В тях са получени задоволително заявки от хора с трайни увреждания, които са поискали да гласоподават в мобилна урна. В община Сърница ще има две преносими секции - една за града и друга за селата Побит камък и Медени поляни. Всички комисии ще бъдат с по петима членове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР