Още един отбор от турската Суперлига напуска първенството заради последствията

...
Още един отбор от турската Суперлига напуска първенството заради последствията
Коментари Харесай

Още един клуб се оттегли от турското първенство заради земетресенията

Още един тим от турската Суперлига напуща шампионата поради следствията от земетресението, което раздруса Турция през миналата седмица. Съветът на шефовете на ФК Газиантеп взе решение да не продължава присъединяване си, както в шампионата, по този начин и за Купата на страната.

" Не можем да продължим спортната си активност в такива тежки условия. За нашият клуб е просто невероятно. Не е допустимо даже и да приказваме за футбол. На първо място пожелаваме Божията благосклонност на починалите при земетресението наши жители, бързо излекуване на нашите ранени и бързо възобновяване на всички наши жители, които към момента не са достигнати ". 

" Не наподобява допустимо нашият клуб да продължи спортната си активност при всички тези сложни условия. С решението, взето от нашия Борд на шефовете, нашият футболен клуб Газиантеп реши да се отдръпна от надпреварите за Суперлигата и Зираат за Купата на Турция през сезон 2022-2023 ", сe споделя в формалното изказване на клуба.

Отборът все още е с 25 точки от 22 мача и заема 10-о място в класирането, а в шампионата за купата доближи четвъртфинал, където ще играе против Сивасспор. По-рано през тази седмица от присъединяване в шампионата се отхвърли и Хатайспор. При това състояние шампионата на Турция, когато и да се възобнови, ще продължи със 17 тима.

Земетресението с магнитуди 7,7 и 7,6 по скалата на Рихтер с шпации в границите на 9 часа удари югоизточната провинция Кахраманмараш. Пострадаха 11 огромни града, а последвалите вторични земетресения се усетиха в 10 провинции на страната и в прилежащите страни. За момента броят на починалите в Турция са 24 617 души.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР