Още един милиардер и предприемач ще полети в Космоса тази

...
Още един милиардер и предприемач ще полети в Космоса тази
Коментари Харесай

SpaceX изпраща първи цивилни в Космоса тази седмица

Още един милиардер и бизнесмен ще полети в Космоса тази седмица, този път с капсула на SpaceX. За авио-космическата компания това ще е първият напълно граждански екипаж, изстрелян в околоземна орбита, написа „ Ройтерс “.

Джаред Айзъкман, американският създател и основен изпълнителен шеф на компанията за е-търговия Shift4 Payments, ще поведе трима други начинаещи на тридневно пътешестване, което стартира от космодрума на нос „ Канаверал “ в щата Флорида и се чака да завърши в Атлантическия океан.

38-годишният софтуерен магнат задели неразкрита обществено сума, с цел да се качи в капсулата „ Дракон “, основана от компанията на Илон Мъск. Превозното средство на екипажа, наречено Resilience, е настроено за излизане от галактическия център „ Кенеди “ на НАСА, на върха на една от ракетите за неведнъж прилагане Falcon 9. Прозорецът за хвърчене, в който компанията се цели, е 20:00 ч. локално време в сряда.

Към неделя прогнозата предвиждаше 70% късмет за удобни метеорологични условия за пускане на задачата. Успешният полет може да породи нова епоха на комерсиалния галактически туризъм в миг, в който няколко компании се борят за богатите клиенти, подготвени да дадат милиони за билет, осигуряващ свръхзвуково пътешестване, безтегловност и образен театър на километри от Земята.

За задачата Inspiration4 бе обявено по-рано през годината. Айзъкман даде обещание да разиграе на лотария едно от 4-те места за полета. Условието за присъединяване бе подаяние за детската изследователска болница „ Сейнт Джуд “. В екипажа сигурно ще има жена.

Други две компании – Blue Origin на Джеф Безос, както и Virgin Galactic на Ричард Брансън, към този момент изстреляха цивилни в Космоса. Сред тях бяха и двамата притежатели и създатели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР