Още един кораб е бил отвлечен близо до бреговете на

...
Още един кораб е бил отвлечен близо до бреговете на
Коментари Харесай

Още един кораб е отвлечен край Сомалия

Още един транспортен съд е бил похитен покрай крайбрежията на Сомалия. Това оповестява английска организация за наблюдаване на морската търговия. Агенцията не даде детайлности за това кои са похитителите, само че сподели, че следствието е в ход.

Нарастват опасенията, че сомалийските пирати още веднъж са дейни, съвсем десетилетие откакто предизвикаха безпорядък в интернационалното мореплаване.

Търговски транспортен съд беше хванат от тежко въоръжени хора покрай град Ейл край крайбрежията на Сомалия, заяви Морската комерсиална работа на Обединеното кралство. То цитира военните управляващи като източник на информацията.
 Появата на сомалийските пирати може да не е съвпадане
Появата на сомалийските пирати може да не е съвпадане

Лоялността на едни наемници се трансформира елементарно, загатват европейски чиновници

Припомняме, че българският транспортен съд незнайни нападатели, които най-вероятно са сомалийски пирати. Това подхрани опасенията, че пиратите се връщат в Аденския залив и водите на Червено море, които към този момент са наранени от скок на офанзиви против кораби от страна на йеменските хуси. 

Сомалийските управляващи споделиха, че са се справили с пиратството във водите на Сомалия през 2019 година

Високопоставен европейски посланик сподели, че подемът на сомалийското пиратство по същото време като офанзивите на хутите против корабоплаването може да не е съвпадане, добавяйки, че в беззаконна зона, където изобилстват наемници, лоялността се трансформира.

През януари корабната промишленост отстрани признаването на региона за зона с висок риск в Индийския океан, резултат от напъните за битка със сомалийското пиратство в продължение на повече от десетилетие.
 Сомалия ускорява морските патрули, заради допустимо обновяване на пиратството
Сомалия ускорява морските патрули, заради допустимо обновяване на пиратството

на фона на въоръженото завладяване на танкера " Сентръл парк " предходната седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР