Още дебати: Депутатите продължават с промените в Конституцията. Комисията по

...
Още дебати: Депутатите продължават с промените в Конституцията. Комисията по
Коментари Харесай

Още дебати: Депутатите продължават с промените в Конституцията

Още диспути: Депутатите не престават с измененията в Конституцията. Комисията по конституционни въпроси ще продължи и през днешния ден съвещанието си. То стартира през вчерашния ден в 13 часа, само че към момента не са гласувани всички текстове. Очаква се през днешния ден да бъдат разисквани и признати измененията в главния закон, свързани с служебния кабинет, които през вчерашния ден бяха отсрочени.

Министърът на правораздаването Атанас Славов разяснява, че препоръчаната редакция за служебния кабинет би трябвало да бъде предпазена в пленарната зала, само че ръководителят на Върховния касационен съд да не е включен в кръга лица, от които президентът може да избира длъжностен министър-председател. По думите му това би основало риск за независимостта на правосъдната власт.

Преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова разяснява, че от кръга лица следва да бъдат изключени и ръководителят и заместник-председателят на Сметната палата поради одитите, които прави институцията, в това число на служебните кабинети.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР