Още близо 900 000 лв. с ДДС ще даде община

...
Още близо 900 000 лв. с ДДС ще даде община
Коментари Харесай

Пловдив дава 900 000 лева на нов строител, за да довърши зоопарка

Още близо 900 000 лева с Данък добавена стойност ще даде община Пловдив за довършването на зоологическата градина. Допълнителните разноски са изчислени от работната група, назначена от кмета Здравко Димитров, която трябваше да обследва положението на зоопарка.

Досега за спряната преди повече от 4 години атракция са изплатени 4,1 млн. лева на компанията реализатор „ Запрянови 03 ", която завоюва публичната поръчка на стойност 4,5 млн. лева

Останалите 458 000 лева по поръчката няма да се изплатят, защото няма съображение за това и огромна част от приключените детайли към този момент са амортизирани, уточни заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. „ Това, че са фактурирани, не значи, че ще ги разплатим. Фирмата има право да заведе дело, това е нейно право ", сподели той.

Според строителния заместник-кмет при прекратяването на контракта за зоопарка общината няма да дължи нищо. „ В този тип няма по какъв начин да продължим градежа на зоопарка. Какво изяснява строителя, може би има своите учредения. Ние сме институцията, която дава средствата, и ще създадем всичко по закон ", разяснява заместник-кметът.

Предстои да се търси нов строител на зоопарка, който да довърши атракцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР