Още 832468 лева ще изплати държавата на семейства, за чиито

...
Още 832468 лева ще изплати държавата на семейства, за чиито
Коментари Харесай

Държавата дава още над 830 000 лв. за деца без място в детска градина

Още 832468 лв. ще изплати страната на фамилии, за чиито деца не е обезпечено място в детска градина, реши държавното управление. От тях 824566 лв. са за Столичната община, 6250 лева са за община Пловдив и 1652 лева - за община " Родопи " в Пловдивска област, която за първи път ще изплаща отплата. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

С това решение на държавното управление се компенсират разноски за развъждане и образование на децата от 1 януари до 28 февруари 2023 година За този интервал броят на децата, чиито родители в София ще получат обезщетения, е 1060. В община Пловдив ще се изплатят обезщетения за седем деца, а в " Родопи " - за едно дете.

Право на отплата от страната имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас, които не са признати в държавни или общински детски градини или учебни заведения, в които са кандидатствали. За тях общината по местоживеене не е предложила друго равностойно място в общинска детска градина или учебно заведение.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР