Още 4 компании на Томас Кук в Европа спряха да

...
Още 4 компании на Томас Кук в Европа спряха да
Коментари Харесай

Още 4 компании на Томас Кук в Европа спряха да работят

Още 4 компании на " Томас Кук " в Европа стопираха да работят през днешния ден. Това са компаниите на туроператора в Полша, Холандия, Германия и Австрия, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова.

4-те дъщерни компании на английския туроператор са уведомили през днешния ден Министерството на туризма за преустановяване на активността си с днешна дата.

В момента у нас има 5940 туристи, докарани от тези компании, сподели Ангелкова.

" Откриваме гореща телефонна линия за справяне с последствията от прекъсването на активността на тези турооератори. Представителите на Министерството на туризма отпътуваха за морето, с цел да спомагат на място, ако хотелиери желаят от тези туристи да им бъде платено в брой ", сподели Ангелкова.

Тя изясни, че всички разноски за тези туристи ще бъдат платени неотложно от английския гаранционен фонд.

58 са общо хотелите в България, на които английския туроператор дължи пари за употребени услуги през юли и август.

Те са най-много в Златни пясъци и Слънчев бряг, а също и в Свети Константин и Елена и Дюни.

" Стартираме спор за смяна в закона на туризма, по силата на който непознатите туропераотори, работещи в България, ще би трябвало да подписват спомагателна застраховка за покриване на вредите в сходни случаи.

Възможно е да вкараме тези промени сред първо и второ четене на плана, който сега е в Народното събрание ", сподели още Ангелкова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР