Още 10 дни, до 28 април 2023 г., тютюнопроизводителите могат

...
Още 10 дни, до 28 април 2023 г., тютюнопроизводителите могат
Коментари Харесай

До края на месеца тютюнопроизводителите се вписват в регистъра

Още 10 дни, до 28 април 2023 година, тютюнопроизводителите могат да се впишат в регистъра по член 4, алинея 2 от Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения за годишна продукция 2023 година, откакто със своя заповед от 27 март министърът на земеделието Явор Гечев удължи периода.

Срокът, който изтичаше в края на март бе продължен по гледище от страна на браншовата организация в бранша у нас Национална асоциация на тютюнопроизводителите – НАТ-2010.

Земеделските стопани, които са сключили контракти за изкупуване на недопечен тютюн се вписват годишно в обществен указател на тютюнопроизводителите в Министерството на земеделието и храните. Данните от заявката и от приложените документи се вкарват от чиновник на Общинската работа по земеделие в електронния указател. Общинската работа по земеделие издава на тютюнопроизводителя служебна записка, удостоверяваща вписването в регистъра.

Тютюнопроизводител, вписан в регистъра, може в период до 7 дни от вписването да изиска смяна на вписаните условия за премахване на позволени неточности. Когато след вписването в регистъра е настъпила смяна на събитията тютюнопроизводителя показва документите, доказващи смяната на събитията, в период до 3 работни дни от настъпването им. Оправомощените лица от Общинската работа по земеделие отразяват в регистъра настъпилите промени в период 3 работни дни след заявяването им.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР