Осезаемо намаление на заплатите е планирано в Барселона. Това разкри

...
Осезаемо намаление на заплатите е планирано в Барселона. Това разкри
Коментари Харесай

Намаляват заплатите в Барселона

Осезаемо понижение на заплатите е планувано в Барселона. Това разкри президентът на каталунския клуб Жоан Лапорта на специфична конференция на стадион „ Камп Ноу “ в четвъртък.

Ръководството на европейския гранд ще опита да свие бюджета за заплати със 70 милиона евро. Това ще е второ сходно стесняване на фонда, като Лапорта призна, че първото е било за към 100 милиона евро.

„ Спасихме Барселона от финансов провал “, изяснява финансовата стъпка президентът на Барса.

Лапорта разкрива, че построяването на конкурентен тим му е коствало 74 милиона евро.

„ Подписахме с играчи за 215 милиона евро и продадохме за 141 милиона евро “, показва още той.

Към момента Барселона е водач в испанската Ла Лига с 53 точки от 20 мача, а огромният противник – Реал, изостава с 8. „ Каталунците “ се класираха за полуфиналите на Купата на Краля, където ще играят точно против „ Кралския клуб “. Тимът взе участие и в шампионата Лига Европа.

Президентът на Барса приказва и по горещата тематика със абсурда с брата на Лионел Меси . Матиас Меси съобщи преди няколко дни, че в случай че аржентинският национал се завърне на „ Камп Ноу “ ще направи чистка и първият изпъден ще е Лапорта.

„ Лионел е завещание на Барселона и ние сме горди да го имаме в нашия клуб. Но в този момент той е състезател на Пари Сен Жермен и не желая да приказвам за футболисти от други клубове. Думите на брат му не са толкоз значими. Основното е, че той към този момент се извини “, съобщи Лапорта.

Меси напусна клуба след близо 17-години прекарани там. Той има 778 мача, 672 гола и 202 асистенции за „ синьо-червените “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР