Осемкратният шампион в MotoGP Марк Маркес призна, че е спечелил

...
Осемкратният шампион в MotoGP Марк Маркес призна, че е спечелил
Коментари Харесай

Mаркес: Понякога най-бързият не печели

Осемкратният първенец в MotoGP Марк Маркес призна, че е спечелил надпреварата в Австралия без да е бил най-бързият водач на пистата. Маркес излезе отпред едвам в последната обиколка, когато изпревари Маверик Винялес на правата преди първия завой. При влизането в десетия завой пък Винялес загуби централизация за миг и падна с мотора си. Именно Винялес господства в свободните тренировки и бе най-бързият водач в квалификацията.

" Разликата в скоростта ни бе огромна преди надпреварата, само че " Филип Айлънд " е писта, на която въздушната бликам оказва помощ доста ", разяснява след финала Маркес. " Използвах въздушната бликам, тъй като това бе единственият ми късмет да печеля. Маверик беше по-бърз, само че от време на време по-бързият не печели. В началото натисках доста, а във втората част започнах да сготвям успеха - да проучвам, да ревизирам гумите му и даже тогава не бях на 100% сигурен, че ще съумея ".

#MotoGP RACE@marcmarquez93 WINS as @mvkoficial12 crashes on the final lap!!! #AustralianGP pic.twitter.com/LXvMBllvUW
— MotoGP™ (@MotoGP) October 27, 2019
Маркес призна, че в случай че не се усеща сигурен в себе си и скоростта си, избира да изследва конкуренцията си откъм гърба, както направи и в дуелите си с Фабио Куартараро на " Мизано " и " Бурирам ". Пилотът на Honda добави, че не е схванал за случая на Винялес преди да финишира.

С успеха си Маркес приближи Repsol Honda на една точка зад Ducati в класирането при тимовете. Успехът му го подреди на трето място по брой победи в историята на кралския клас на мотоциклетизма пред Мик Дуън.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР