Осемкратният рали шампион на България и организатор на обучения за

...
Осемкратният рали шампион на България и организатор на обучения за
Коментари Харесай

Автомобилният състезател Димитър Илиев става част от екипа на Петков

Осемкратният рали първенец на България и уредник на образования за пътна сигурност Димитър Илиев влиза в екипа на премиера Кирил Петков. Това сподели министър-председателят Кирил Петков в Министерския съвет преди държавната координационна среща по въпросите на сигурността на придвижването по пътя. В рамките на полемиката представителите на виновните институции ще обсъдят целите и стъпките за повишение на пътната сигурност.
Димитър Илиев ще стане част от Държавната организация "Безопасност на пътищата " към Министерски съвет. Очаквам координацията, която би трябвало да става, да става тъкмо през тази организация. Илиев няма да е просто консултант към този момент. Очаквам проблемите, които той слага, да бъдат приоритизирани в най-голяма степен, тъй като е време да променим цялата конструкция на метода, по който се правят нещата, съобщи Петков.
"Надявам се тази седмица решението за заплащане към пътните строители да мине. То има доста ясни два критерия. Първият е, че би трябвало да разплатим оптимално бързо половината пари. Второто заплащане желаеме да мине през задоволително положително равнище на инспекция - не тъй като се съмняваме в Министерството на районното развиване или в АПИ, а тъй като тези контракти са били направени погрешно, а когато са погрешно направени, би трябвало да има засилен надзор ", сподели Петков.
Ако бъдат изпълнени засиленият надзор и моменталното заплащане, ние би трябвало да отворим опцията за ремонтите и тези 3 000 дупки, които са се отворили в последните 100 дни, или са били там от по-дълго време, да стартират да се ремонтират. "Витиня " да бъде поправена, след толкоз произшествия, сподели още Петков.
В събитието вземат участие заместник-министри, представители на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, на Главна дирекция „ Национална полиция “, на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и други eксперти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР