Осем нелегални мигранти загинаха, а други седем са безследно изчезнали,

...
Осем нелегални мигранти загинаха, а други седем са безследно изчезнали,
Коментари Харесай

8 мигранти загинаха, а 7 са изчезнали край бреговете на Турция

Осем незаконни мигранти починаха, а други седем са безследно изчезнали, откакто лодката, която ги е превозвала, потъна край крайбрежията на Фетхие, област в югозападната турска провинция Мугла. Мигрантите, чиито националности не бяха разкрити, са пътували към околните гръцки острови, когато лодката им почнала да се цялостни с вода. Спасителните екипажи са пристигнали в региона след случая, написа Булнюз.

Телата на някои мигранти, в това число на три дами, са открити от спасителите. Полагат се старания за намирането на изчезналите. През последните пет години 654 незаконни мигранти са изгубили живота си или заради удавяне, или от хипотермия. Смъртността на мигрантите е била най-висока през 2015 година, когато са починали 279 души. Броят е понижен до 192 през 2016 година и 56 през 2017 година, преди да нарасне до 93 през 2018 година През 2019 година в морето са починали 34 незаконни мигранти. На 26 декември седем мигранти починаха, когато лодката им потъна край крайбрежията на езерото Ван в източна Турция, до момента в който се опитваха да избегнат контролно-пропускателен пункт за сигурност. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР