Осем медицински лица ще бъдат изправени пред съда за предполагаема

...
Осем медицински лица ще бъдат изправени пред съда за предполагаема
Коментари Харесай

Съдят осем медици за смъртта на Марадона

Осем медицински лица ще бъдат изправени пред съда за хипотетична незаконна немарливост при гибелта на аржентинската футболна икона Диего Армандо Марадона, стана ясно от решение на съда, което бе оповестено обществено в сряда. Все още няма дата за правосъдния развой против личния състав за гибелта на дон Диего през 2020, който съгласно прокурорите е бил оставен на произвола на ориста от хората, които се грижели за него, по време на домашната му хоспитализация.

Припомняме, че двукратният международен първенец умря на 60-годишна възраст, до момента в който се възстановяваше в дома си от мозъчна интервенция след кръвоизлив и след десетилетия на битка със зависимости към кокаина и алкохола. Той бе открит мъртъв в леглото си две седмици, откакто легна под ножа, в къща чартърен в квартал в Буенос Айрес, където бе заведен след изписването от болничното заведение. Причина за гибелта му бе сърдечен удар.

Панел от 20 медицински специалисти заключи предходната година, че лекуването на Марадона е било изпълнено с „ дефекти и нередовности “. В отчета се споделя, че футболистът „ е щял да има по-добър късмет да оцелее “ при съответно лекуване в уместно лечебно заведение. Експертите разкрили, че грижещите се за Марадона го оставили на произвола на ориста за „ нескончаем и агонизиращ интервал “, което довело до кончината му.

Пред съда ще се изправят неврохирургът и доктор на фамилията Леополдо Луке, психиатърката Агустина Косачов, психологът Карлос Диас, медицинският координатор Нанси Форлини и четирима други, в това число две медицински сестри. Прокурорите бяха поискали бранителите да бъдат съдени за ликвидиране по несъобразителност, наблягайки, че те „ са били протагонисти на невиждана, изцяло незадоволително и безразсъдна хоспитализация при домашни условия “. Те са изправени пред присъди от 8 до 25 години в затвор. Всички отхвърлиха да са виновни за случилото се. Разследването стартира след недоволство, подадено от две от петте деца на Марадона против Луке, който те винят за утежняването на положението на татко им след интервенцията.

Дон Диего е считан от мнозина за един от най-великите футболисти в историята. Бившият състезател на Бока Хуниорс, Барселона и Наполи страдаше от проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето, когато умря. Той се трансформира в кумир на милиони аржентинци, когато въодушеви южноамериканската страна до едвам втория им успех на международни шампионати през 1986 година.

Източни: Дарикнюз
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР