Осем компании са отказали възможността да работят за правителството на

...
Осем компании са отказали възможността да работят за правителството на
Коментари Харесай

Властите в Хонконг търсят пиари, но всички им отказват

Осем компании са отказали опцията да работят за държавното управление на Хонконг след разразилите се митинги, тъй като това би навредило на репутацията им, написа в. " Гардиън ".

Става въпрос за световни компании за връзки с обществеността. Правителството и водачът Кари Лам са декларирали пред представители на бизнеса в града, че четири компании " неотложно " отказали, тъй като поддръжка за управляващите тъкмо в разгара на многохилядните демонстрации би била удар по репутацията им.

Други две отказали по-късно, а осведомителната работа на държавното управление е декларирала пред " Гардиън ", че при оповестяване на конкурс нито една не подала оферта. В резултат изпълнителната власт на специфичния самостоятелен регион не възнамерява да прави сходни извършения в най-близко бъдеще.

Информацията на вестника съответствува с миг, когато рейтинговата организация " Мудис " намали вероятността (от постоянна - на негативна) на Хонконг. Според Лам, въпреки оценката да не дава отговор на действителността, продължаващите митинги неизбежно ще се отразят на метода, по който се възприема бизнес средата в азиатския финансов център Хонконг в интернационален проект.

Освен да укрепи дългогодишния имидж на непоклатимост, голямо значение за финансовия свят и сигурност за туристите, държавното управление е желало да покаже и триумфа на политиката " една страна, две системи ". Това е създаденият от Китай принцип в хода на договарянията, с които получава Хонконг от Англия. Капиталистическият темперамент и свободите, с които се употребява територията, не могат да се следят в континентален Китай.

Протестите, почнали поради противоречив закон, разрешаващ екстрадицията в Китай (и по-късно изтеглен), прераснаха в предизвикателство против ръководството в Пекин и искане за повече свободи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР