Осем кандидатури са внесени в Народното събрание за петте места

...
Осем кандидатури са внесени в Народното събрание за петте места
Коментари Харесай

ДПС изпраща Сабрие Сапунджиева в Комисията срещу дискриминацията

Осем кандидатури са импортирани в Народното събрание за петте места от парламентарната квота в Комисията за отбрана от дискриминация, се вижда от уеб страницата на Народното събрание.

ГЕРБ и Българска социалистическа партия оферират досегашните си представители, Обединените патриоти ускоряват конкуренцията като издигат три кандидатури, Движение за права и свободи залага на ново за комисията, само че известно лице - Сабрие Сапунджиева, а " Воля " се доверява на чиновник в транспортна компания, натрупал опит в търговски вериги и снабдител на алкохол.

Срокът за номиниране на претенденти от парламентарната квота изтече през вчерашния ден. Президентът Румен Радев към този момент също разгласи процедура за попълване на комисията от президентската квота.

ГЕРБ предлага ръководител за още пет години да остане Ана Джумалиева, която оглави комисията с поддръжка на същата партия през 2012 година Партията на Борисов предлага за член и Златина Касърова - Дукова, който също изкара един мандат в комисията, само че от президентската квота.

Българска социалистическа партия също издига за втори мандат досеташния зам.-председател Баки Хюсеинов, а " Обединените патриоти " в лицето на Волен Сидеров и Явор Нотев от " Атака " оферират наново Атанас Мусорлиев.

Патриотите имат още две кандидатури за комисията - основния помощник по конституционно право от СУ " Св. Климент Охридски " Орлин Колев е препоръчан от депутати от НФСБ, а софийският юрист Иван Арнаудов - от Вътрешна македонска революционна организация.

Предложението на " Воля " е шефът по транспортната активност в компания за превоз и логистика Павлин Данков. В претекстовете се показва работата му по настаняване на нови студенти и семинарна работа, до момента в който е следвал в университета в Саарбрюкен сред 2001 и 205 година и съдействието с фондация като чиновник на " Баумакс " и

Движение за права и свободи залага на Сабрие Сапунджиева

Вместо някогашния ръководител на антидискриминационната комисия и неин член в последния мандат Кемал Еюп, Движение за права и свободи в този момент предлага Сабрие Сапунджиева. През септември 2016 година прокуратурата приключи инспекция против нея за това, че като зам.-министър на правораздаването в кабинета " Орешарски " беше ремонтирала ведомственото си жилище с 50 хиляди лева от фонда за възстановяване на изискванията в пандизите, а след рухването на държавното управление изиска да го купи, тъй като нямала свое. За да не бъде изгонена оттова, беше назначена като правосъден секретар в Административния съд в София без за това да се желае позволение от Висшия правосъден съвет, каквито са разпоредбите. След като за случая се разшумя, Сапунджиева напусна и се оплака от политическата принуда, етническа и религиозна дискриминация от министъра на правораздаването.

Преди това в годините Сапунджиева е била член на Комисията за определяне и попречване на спора на ползи, консултант на президента Георги Първанов и член на Централната изборна комисия. По време на Тройната коалиция щерка й Ана стана консул във Финландия, без да дава отговор на критериите за поста и беше уволнена, откакто стана ясно, че посолството е забъркано в продажба на алкохол.

На последните парламентарни избори Сапунджиева беше на трето място в листата на Движение за права и свободи в Благоевград, където лидер беше и Делян Пеевски, а откакто не влезе, стана помощник на народния представител Хамид Хамид.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР