Осем години след като 43 студенти изчезнаха в мексиканския щат

...
Осем години след като 43 студенти изчезнаха в мексиканския щат
Коментари Харесай

Мексико обяви отвлечени студенти за мъртви осем години след тяхното изчезване

Осем години откакто 43 студенти изчезнаха в мексиканския щат Гереро държавното управление ги разгласи за мъртви, съобщи ДПА, циитирана от Българска телеграфна агенция.

Всички признаци сочат, че това е " тъжната реалност ", сподели през вчерашния ден на конференция Алехандро Енсинас, държавен секретар за човешките права в министерството на вътрешните работи. Той добави, че роднините на студентите са били осведомени за това на " сложна и мъчителна среща ", на която e участвал и президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор.

Досега мексиканското държавно управление споделяше, че ще продължи да търси изчезналите студенти, предполагайки, че са живи. Досега са открити единствено части от кости от трима от изчезналите.

На 26 септември 2016 година 43 млади мъже от педагогичен лицей изчезнаха в град Игуала, до момента в който пътували с откраднати от тях рейсове. Те са били преследвани от корумпирани служители на реда и се допуска, че по неизяснени аргументи са били предадени на незаконната формация " Герерос унидос ".

Предишно следствие беше открило, че телата им са били изгорени на бунище, само че по-късно тази версия беше отхвърлена. Енсинас сподели, че описаната тогава от държавното управление версия на събитията е била неправилна и назова изгубването на студентите държавно закононарушение, в което са били забъркани разнообразни равнища на държавни институции.

Разследването ще продължи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР