Осем души са убити, включително три деца, от руски ракети,

...
Осем души са убити, включително три деца, от руски ракети,
Коментари Харесай

Жертви и ранени при руски ракетни удари по ресторант и търговска зона в Краматорск

Осем души са убити, в това число три деца, от съветски ракети, блъснали центъра на Краматорск в Източна Украйна. Децата са били на възраст 12 година, 15 г и 17 години, написа Би Би Си. Ресторант и комерсиална зона са били обект на удар против града, който е под украински надзор, само че покрай окупираните от Русия елементи на Украйна.

Спасителите не престават да търсят хора, блокирани под отломките. Най-малко 56 други са били ранени при удара, съгласно украинските служби за незабавна помощ. Сред тях има осеммесечно бебе и трима чужденци.

В епицентъра на детонацията е имало и жилищни здания. Кадри от видеа в обществените мрежи и от дронове демонстрират обилни вреди по постройките, някои от които са безусловно отломки.

Белгийският публицист на свободна процедура Арно де Декер споделя Би Би Си, че е бил в известния ресторант Ria Lounge единствено минути преди да бъде ударен. „ Все още има хора под руините, тъй като това е огромен ресторант “, сподели той.

„ Сега мога да чуя хора да крещят под руините, до момента в който спасителите се пробват да ги спасят. “ По думите му чиновниците и клиентите в заведението са били към 80 индивида и допусна, че жертвите ще нарастват. 

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че офанзивата е потвърдила на Украйна и света, че Русия заслужава „ единствено проваляне и арбитражен съд, законни съдилища против всички съветски убийци и терористи “.

Белият дом осъди Русия за „ бруталните ѝ удари “ по Украйна. Краматорск постоянно е бил обект на ракети от началото на нашествието през февруари 2022 г

Русия отхвърля да нанася удари по цивилен обекти при по този начин наречената си специфична военна интервенция след нахлуването в Украйна през февруари миналата  година.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР