Осем души бяха отровени от въглероден оксид, докато черпели вода

...
Осем души бяха отровени от въглероден оксид, докато черпели вода
Коментари Харесай

Македонски войници отровени от въглероден оксид в Словения, двама в болница

Осем души бяха отровени от въглероден оксид, до момента в който черпели вода от мазето на културния център в Черна на Корошкем. 32 души другояче са били изложени на газа. Отровените, в това число седем бойци, са откарани в болница за лекуване.


Главният медицински офицер на словенската войска Роберт Карота заяви в прессъобщение, че почистването на сутеренните пространства е осъществено следобяд, ръководено от противопожарната работа. 32 души са били изложени на газа, от които 18 членове на македонската войска, осем пожарникари и шестима членове на словенската войска.

Всички пострадали са прегледани и обработени на място. Главният медицински офицер на словенската войска оцени, че всички са вън от заплаха, а в това време петима членове на словенската войска, двама членове на македонската войска и един пожарникар са изпратени в лечебните заведения за по-нататъшно лекуване като превантивна мярка. Те бяха превозени с хеликоптер до Градец, Марибор, Тополшица и Любляна.

Вечерта се е влошило здравословното положение на още двама пожарникари, които са превозени в болничното заведение с кола за спешна помощ.

Словенската войска работи в сходство с високи стандарти и ограничения за сигурност в региона на Черна на Корошкем, заради което, както постоянно, в региона участва медицински екип, който може да окаже незабавна помощ и да обезпечи безвредна евакуация. обясниха те. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР