Още наказателни жалби, подадени срещу играчи от Университета на Айова и щата Айова при разследване на хазарт

...
Осем допълнителни наказателни жалби бяха подадени в четвъртък във връзка
Коментари Харесай

Осем допълнителни наказателни жалби бяха подадени в четвъртък във връзка с разследване на предполагаем хазарт между студенти и спортисти в Държавния университет на Айова и Университета на Айова, показват съдебните регистри.

Още четирима футболисти от щата Айова са изправени пред утежнени обвинения за престъпление за подправяне на записи за предполагаемо фалшифициране на „лични електронни записи за спортни залагания чрез прикриване на [тяхната] лична самоличност“, според наказателните жалби, подадени в четвъртък.

Бяха подадени и четири наказателни жалби във връзка с футболната програма на Университета на Айова, където настоящ играч, двама бивши играчи и дипломиран асистент всички сега са изправени пред утежнени обвинения за престъпление за подправяне на записи.

Нито едно от лицата, посочени в наказателните жалби, подадени в окръзите Story и Johnson, няма посочени адвокати в този момент.

Eyioma Uwazurike след предсезонен мач срещу Бъфало Билс на стадион Хаймарк на 20 август 2022 г. в Орчард Парк, Ню Йорк. Ейома Увазурике след предсезонен мач срещу Бъфало Билс на стадион Хаймарк на 20 август 2022 г. в Орчард Парк, Ню Йорк. Тимъти Т Лудвиг/Гети изображения/ФАЙЛ

„Откакто научихме за потенциални проблеми с допустимостта на NCAA, свързани със спортни залагания от няколко от нашите студенти-спортисти през май, Държавният университет на Айова работи активно за справяне с тези проблеми с участващите студенти-спортисти и този процес продължава“, a изявление, предоставено на CNN от Iowa State Athletics, се казва в четвъртък. „Ние ще продължим да подкрепяме нашите студенти-атлети, тъй като нашият екип за съответствие работи с NCAA, за да разреши въпросите, свързани с бъдещата им допустимост за състезания по лека атлетика.“

Университетът на Айова каза на CNN, че „продължава да сътрудничи напълно на разследването“.

Властите разкриха миналата седмица, че Хънтър Декърс, титулярният куотърбек за всичките 12 футболни игри на щата Айова през миналия сезон, е сред няколкото спортисти, обвинени в окръжния съд на Айова в окръг Стори във връзка с разследване на предполагаем хазарт между студенти и спортисти в Щатския университет на Айова и Университет на Айова.

Dekkers е изправен пред обвинение за подправяне на записи, като държавата твърди, че Dekkers се е опитал да прикрие самоличността си, докато е залагал на спортни събития. В наказателната жалба се твърди, че залаганията са направени от телефона на Dekkers, като се използва акаунт в DraftKings, създаден под името на член на семейството. Той е отхвърлил обвиненията.

Бивш футболист на щата Айова, който наскоро беше отстранен от NFL, настоящ играч на щата Айова и борец също бяха обвинени.

Мишел Уотсън, Кевин Дотсън, Джил Мартин и Уейн Стърлинг от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР