Осем дни преди местните избори в Англия и за парламенти

...
Осем дни преди местните избори в Англия и за парламенти
Коментари Харесай

Борис Джонсън под натиск: Как е финансиран ремонтът на апартамента му

Осем дни преди локалните избори в Англия и за парламенти на Уелс и Шотландия пораства натискът върху английския министър председател Борис Джонсън да изясни по какъв начин е бил финансиран ремонтът на жилището му на " Даунинг стрийт ". Скандалът избухна, откакто някогашният му основен консултант съобщи, че той може да е нарушил разпоредбите за политически дарения, съобщи Ройтерс.

На заложен предишния месец въпрос за този ремонт, говорителката на Джонсън сподели, че всички дарения, дарове и облаги са били декларирани по надлежния ред и никакви средства от Консервативната партия не са били употребявани за ремонта.

Джонсън получава финансирана от данъкоплатците годишна прехрана от 30 000 лири за поддръжка и обзавеждане на формалната си резиденция, само че всичко над тази сума би трябвало да заплаща от свои средства.

Някои министри споделиха, че Джонсън е платил за ремонта със свои пари, само че не е ясно по кое време го е направил и дали ремонтът, за който се твърди, че е коствал 200 000 лири, в началото е бил финансиран с някакъв заем. Съгласно разпоредбите за политическото финансиране Джонсън е бил задължен да заявява това.

Опозиционната Лейбъристка партия настоя за пояснение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР