Осъществяването на нов проект ще осигури възможност всички населени места

...
Осъществяването на нов проект ще осигури възможност всички населени места
Коментари Харесай

Домашният патронаж стига вече до всички нуждаещи се в община Тервел

Осъществяването на нов план ще обезпечи опция всички обитаеми места в община Тервел да бъдат обхванати от услугата „ домакински обществен патронаж “, съобщи " Фокус”.

Проектът е за ново съоръжение и обзавеждане на домашния обществен патронаж в град Тервел. С него се кандидатства пред Фонд „ Социална протекция “. Ще бъде подаден още идващия месец. В общинското звено се подготвят всеки ден към 200 порции храна, а когато се осъществя целева стратегия за подкрепяне посредством хранене - „ Топъл обяд “, обществена столова и други сходни – над 300.

През годините са подменяни съществени мощности и са закупувани нови, към момента обаче кухненският блок и складовите пространства имат потребност от в допълнение ново съоръжение и обзавеждане. Необходимостта да бъдат подготвени, разлети по самостоятелни съдове и разнесени до потребителите на услугата всички порции храна до обяд постанова да се употребяват по едно и също време доста мощности. Необходими са и повече уреди за предпазване, както и нови работни маси и плотове с повърхности от неръждаема стомана. Проектът планува доставка и монтаж на две електрически блок-печки, всяка с по 6 плочи и фурна, доставка и монтаж на конвектомат за 20 тави, доставка на един среднотемпературен и един нискотемпературен ледник, доставка на нова работна маса, на две шкаф-маси, нова тригнездна мивка за умивалното помещение, работни подови скари и столове.
свързани новини3030на 10.03.2020
С реализирането на този план ще завърши напълно оборудването на топла кухня на домашния обществен патронаж в град Тервел. Това е най-големият патронаж в общината. Освен него домакински обществен патронаж има също в селата Нова Камена, Коларци и Зърнево. Подготвя се да отвори порти и патронаж в с. Безмер. След като това стане факт, в община Тервел няма да има обитаемо място, което да не е обхванато от услугата „ домакински обществен патронаж “.

Таксата за прилагане на патронажа от първи януари 2022 година ще бъде 60 лева Таксата покрива 98% от разноските за хранителни артикули, които се влагат в кулинарната продукция.

Във всички звена на патронажа в града и в селата сега са заети 22-ма души. Предстои сформиране и на екипа, който ще обслужва патронажа в с.Безмер. Трудовите хонорари на заетите в патронажите ще се обезпечават от локалните доходи, които общината събира, в това число и от налози.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР