Осъждан мъж, който и в момента е с 12-годишна присъда,

...
Осъждан мъж, който и в момента е с 12-годишна присъда,
Коментари Харесай

Задържаха и освободиха Пеньо Мангъров-Чешкия, бил в джип с фалшиви номера

Осъждан мъж, който и сега е с 12-годишна присъда , която обаче той апелира, е арестуван и пуснат от полицията, макар че е заловен в джип с подправени номера. Служители на Шесто районно управление (на МВР) задържаха и освободиха Пеньо Мангъров, прочут още като Сашо Чешкия, след следващ конфликт със закона, заяви Нова тв.

Криминално проявеният мъж е арестуван в първокласния си джип пред известно столично заведение. Автомобилът бил с регистрационни табели от друго транспортно средство, защото през май номерата на возилото му били свалени, откакто Чешкия бил хванат да кара след приложимост на дрога. Зад кормилото на първокласното возило била жена, а на пасажерската седалка до нея бил самият Мангъров. Спътничката му е задържана, а Сашо Чешкия - освободен.  Той е лежал в пандиза за ликвидиране и изнасилвания. В момента има издадена присъда от 12 години затвор, която апелира пред Върховния касационен съд. Поради тази причина към момента не е в ареста. Само преди два месеца Мангъров беше хванат да кара след използването на опиати.

Името на Сашо Чешкия нашумява в края на 90-те години, когато той е търсен от прокуратурата в Чехия за две поръчкови убийства. Едното е от декември 1998 година на богатия строителен бизнесмен Ладислав Цимерман. Второто нападение е от април 1999 година на осветителя в Народния спектакъл в Прага Иржи Витек. В Прага Мангъров получи 30 години затвор при задочно съдене, която присъда по-късно беше анулирана. През септември 2009 година Мангъров получи 20 години затвор за убийството на Цимерман от окръжния съд в Пловдив, който го оправда за второто ликвидиране - на Иржи Витек.

Пламен Валентинов

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР