Осъденият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през

...
Осъденият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през
Коментари Харесай

Натикаха убиеца Йоан Матев в затвора, колко ще лежи

Осъденият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година Йоан Матев към този момент е преведен в Софийския централен затвор, заяви Нова телевизия.

Той е бил арестуван от чиновници на Министерството на правораздаването още на 10 юни. Матев е наказан дефинитивно от Върховния касационен съд на 6 година и 6 м. затвор, само че от наказването му ще бъде приспаднат престоят в ареста. Той действително ще лежи в пандиза по-малко от две години.
-->
„ Все отново има някаква минимална правдивост. Хората са привикнали постоянно да има липса на действително правораздаване. Наказанието обаче явно е несъответстващо ”, съобщи пред Нова Илиян Георгиев, родственик на убития в Борисовата градина Георги Игнатов.

По думите му обаче значително виновността е на закона и тълкуването му. „ Изпитвам облекчение, че има неоправдателна присъда и той ще влезе в пандиза, въпреки и за толкоз малко време ”, уточни още той.

„ Гого е починал по изключително непосилен метод и можеше съдът да даде оптималната допустима присъда ”, сподели още вуйчото на Георги Игнатов.

" Когато правосъдната система и правораздаването в България стартират да демонстрират със съществени, тежки случаи, че в действителност са на страната на елементарния човек и обществото, тогава ще допускам, че нещо ще се промени ", безапелационен е Илиян Георгиев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР