Осъденият за няколко убийства перничанин Станислав Ангелов - Сиси избра

...
Осъденият за няколко убийства перничанин Станислав Ангелов - Сиси избра
Коментари Харесай

Осъденият за убийства Сиси пред Lupa.bg: Нарушават закона при местенето ми от затвор в затвор

Осъденият за няколко убийства перничанин Станислав Ангелов - Сиси избра публицист на Lupa.bg с цел да изкара посредством околните си куп нарушавания, които са осъществявани при преместването му от затвор в затвор. В момента той лежи в пандиза на Плевен и желае да се върне в София, тъй като съгласно законодателството ни би трябвало да излежава присъдата си наоколо до околните си. По закон при всяко преместване той би трябвало да получи заповед за осъществяване, която обаче не му връчват и по този начин Сиси е лишен от правото да апелира това решение.

Станислав има 30 годишна присъда. Вече е излежал 14 години от тях и по закон откакто излежиш половината от наказването си, можеш да ползваш привилегии като отпуски и други екстри. Вместо това обаче Сиси е изместен от пандиза в София в Плевен, тъй като си търси правата и изкарва информация в медиите, става неуместен. 

На 4.06.2021г. трима лишени от независимост, двама от които са Станислав Ангелов и Петър Стоянов са преместени по обвиняване, че приготвят протест. Станислав е изместен в Плевен, а Петър Стоянов в Пловдив. Единствено Станислав не е получил копие от заповедта за преместване  и му е нарушено правото на отбрана заради започване на периода на обжалване.

Заповедта, с която е изместен Станислав Ангелов от София в Плевен е издадена в нарушаване на административно-производствените правила,тъй като чл.62, алинея 1, т. 4 от ЗИНЗС изисква заповедта да е издадена по предложение на началника на пандиза Десислав Трайков,  каквото няма.

Бунт не  е имало и това излиза наяве от отчет на началника на пандиза в София до гл. шеф на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията’’(ГДИН)  гл. комисар Ивайло Йорданов, в който го уведомява за подхванатите дейности и осъществените инспекции. В разследване на осъществените инспекции е открито, че ситуацията в пандиза е естествена и няма индикации за нараснало напрежение.

Единствената информация за протест е плод на въображението на двама лишени от независимост - рецидивисти, които не за първи път дават погрешна информация. Станислав Ангелов е съдействал и предизвестил по надлежния ред управлението на Затвора-София за квалифицираната против него незаконосъобразна принуда.

Въпреки това и в нарушаване на административните правила Ивайло Йорданов издава заповед за пренасяне по потвърдено погрешна информация за протест.

Станислав и Петър завеждат каузи. Петър печели делото и е върнат в пандиза София. От делото излиза наяве,че лишени от независимост са принудени от чиновници на пандиза да лъжесвидетелстват против него и Станислав, че приготвят протест.
 
С идването в Затвора-Плевен още от първия ден се стартира с репресиите по отношение на Сиси. Спират му всички медикаменти които приема за Епилепсията от която страда повече от 20 години, с което заплашват здравето и живота му. Дори стартират да настояват, че не е болен, с цел да прикрият прекъсването на медикаментите. Станислав има голям брой епикризи от разнообразни лекари и телкови решения.

Започват да му дават единствено един от трите предписани медикамента. Здравето на Станислав се утежнява и стартира да прави чести пристъпи. След голям брой подадени сигнали до разнообразни институции за репресиите по отношение на него и спрените медикаменти от Затвора -Плевен се отървават от него като го местят в Затвора- Ловеч още веднъж с следващите обвинявания в протест и още веднъж в нарушение  не му е обещано копие от заповедта.
 
В Затвора Ловеч е изместен на 2.12.2021г. и там  не престават проблемите с медикаментите и честите пристъпи.

Близките изпратили молби да бъде изместен в София, тъй като не могат да пътуват до Ловеч, само че от ГДИН отхвърлят да разгледат  молбите поради заведени от Станислав каузи, с които апелира преместванията.

Изпращат го в болничното заведение на пандиза София за наблюдаване и уточняване на лечението, само че без да е конкретизирана лечението го връщат на 19.10.22г. в Ловеч с кола за спешна помощ. Вечерта прави припадък, само че макар не положителното здравословно състояние  на 20.10.22г. го местят в ОЗ “Атлант ” гр.Троян и още веднъж не е обещано копие от заповедта.

На 2.12.2022г. още веднъж го местят от ОЗ “Атлант ” гр.Троян в Затвора -Ловеч.

Станислав е завел дело за клюка против гл. шеф на ГДИН Ивайло Йорданов и чиновник на вътрешна сигурност.  Около месец преди всяко планувано съвещание по това дело го местят в различен затвор.

На 20.10.2022г. е изместен от Затвора-Ловеч в ЗО ”Атлант ” гр. Троян, а на 16.11.22г. е имало планувано съвещание. На 2.12.22г. е изместен от ЗО ”Атлант ” гр. Троян в Затвора-Ловеч, а съвещание е било планувано за 19.12.22г. 

Делото за преместването от София в Плевен се подмята сред София- Плевен-Ловеч поради непрекъснатите местения и към момента няма планувано съвещание.

Печели делото за преместването от Плевен в Ловеч и съдът анулира заповедта,с която е изместен.

На   1.02.2023г. Станислав схваща, че  на 2.02.2023г. ще бъде изместен от Затвора-Ловеч в Затвора-Плевен и няма заповед за пренасяне.  Случайно или не има планувано съвещание по делото за клюка на 16.02.23г. Поредното пренасяне преди съвещание.

Сутринта на 2.02.23г. Станислав твърди, че няма издадена заповед от гл. шеф на ГДИН на съображение чл.62 ЗИНЗС  в осъществяване на правосъдното решение.  Дадено му е от Георги Дочев - режимна активност да се запознае с писмо, с което се извършва правосъдното решение. Станислав  е попитал за какво, няма заповед и откакто се извършва правосъдното решение къде в него написа да бъде изместен в пандиза в гр. Плевен. Той не желае да бъде локален в Плевен, само че поради неналичието на заповед не може да апелира това решение с цел да се върне в София. 

На 1.02.23 година е подаден сигнал в Министерство на правораздаването за подхванатото пренасяне в нарушаване на закона и за отхвърли за изговаряне по молбите изпратени от околните за преместването на Станислав в София.

Вместо да бъде осъществена инспекция от министерството изпращат сигнала по подготвеност в ГДИН да се ревизират сами. 

В изпратен до околните отговор ст. комисар Цветан Цветков зам. основен шеф на ГДИН написа:
“Упражнявайки пълномощията си по закон, ГДИН ще предприеме дейности по силата на член 62 ЗИНЗС, когато реши, че са на разположение учредения за това или бъде сезирана по надлежния ред. ”

Законът е изрично явен какъв е редът за преместването на лишени от независимост от  един затвор в различен (Чл.62 ЗИНЗС ал.1), само че все пак той не се съблюдава още веднъж.

Преместването на лишени от независимост от един затвор в различен се прави със  заповед на основния шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ”. Липсата на заповед лишава Сиси от опцията да я апелира. За нарушаванията има сигнал в Хелзинкски комитет, техен чиновник звъни на пандиза в Ловеч и от там удостоверяват че в действителност законната заповед за пренасяне липсва. 

В Плевен Станислав е разпределен и настанен в една група с хората писали доноси, че приготвя протест. Предупредил е началника на пандиза, че не е редно и е причина за спорове, само че не се е съобразил.         

Лишеният от независимост е безапелационен, че ще си търси правата и желае да бъде върнат в пандиза в София.  
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР