Осъденият в затвора основател на FTX Bankman-Fried ще се върне в съда за ново обвинение

...
От Люк КоенНЮ ЙОРК (Ройтерс) - Sam Bankman-Fried, основател на
Коментари Харесай

От Люк Коен

НЮ ЙОРК (Ройтерс) - Sam Bankman-Fried, основател на вече фалиралата борса за криптовалута FTX, трябва да се върне в съда във вторник за първи път, откакто съдия от САЩ отмени гаранцията му и го изпрати в затвора, и се очаква да пледира невинен по ново обвинение в измама и обвинения в заговор.

31-те -годишният бивш милиардер е зад решетките от 11 август, когато американският окръжен съдия Луис Каплан в Манхатън отмени гаранцията му за предполагаемо манипулиране на свидетели най-малко два пъти.

Банкман-Фрид, който се призна за невинен към три по-ранни обвинения, се очаква да бъде транспортиран до федералния съд в Манхатън от центъра за задържане в Бруклин, който спечели слава с условия, които обществените защитници нарекоха "нечовешки". Адвокатите му поискаха от Каплан да го пусне пет дни в седмицата, за да прегледа доказателствата в съдебната палата, с аргумента, че в противен случай той няма да може да се подготви адекватно за процеса си на 2 октомври.

Каплан каза в писмена заповед, че ще позволи на Банкман-Фрид да се срещне с адвокатите си в съда с лаптоп с интернет за около шест часа и половина във вторник.

Банкман-Фрид беше арестуван, след като сподели личните писания на неговата бивша романтична партньорка и колежка Каролайн Елисън с репортер на New York Times.

Елисън, който е бил главен изпълнителен директор на хедж фонда на Bankman-Fried Alameda Research, е един от тримата бивши членове на неговия вътрешен кръг, които са се признали за виновни и са се съгласили да свидетелстват срещу него в процеса.

Прокурорите казват, че Банкман-Фрайд е откраднал милиарди долари от средства на клиенти на FTX, за да покрие загубите в Alameda, да закупи разкошни недвижими имоти и да дари повече от $100 милиона за политически кампании в САЩ в опит да се популяризира благоприятно за крипто законодателството.

Bankman-Fried призна провали в управлението на риска във FTX, но отрече да е откраднал средства.

Адвокатите на Bankman-Fried разкриха че той също може да изтъкне съвет на адвокат по време на процеса, заявиха прокурорите в съдебните документи в петък. Обвиняемият по-рано е казвал, че съвети от адвокатската кантора от Силициевата долина Fenwick & West относно поведение като използването на изчезващи съобщения от FTX са го накарали да вярва, че дейността му е прекомерна.

Fenwick & West отказа коментар.

(Репортаж от Люк Коен в Ню Йорк; Редактиране от Матю Луис)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР