Осъден на доживотен затвор за жестоко убийство пожела обезщетение от

...
Осъден на доживотен затвор за жестоко убийство пожела обезщетение от
Коментари Харесай

Доживотник поиска 50 бона от държавата, нямал културен живот

Осъден на пожизнен затвор за грубо ликвидиране пожела обезщетение от 50 000 лв., тъй като зад решетките не му били обезпечени културни и осведомителни мероприятия.

37-годишният Назъм Азис предяви рекламация за 10 000 лв. от Министерството на правораздаването, и по-конкретно от ареста в Хасково и пандизите в Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, където е обитавал за разнообразни интервали. От Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ пък изиска още 40 000 лв. поради нечовешко и унизително отношение от администрациите на същите ведомства, предава Дарик.

Азис твърди, че това станало причина да преживее яд, гняв, бодърствуване, болежка, дискомфорт, загуба на религия в държавността, загуба на развиване, отвращение за живот.

От показаните пред Административния съд в Пазарджик документи обаче е видно, че са му предоставяни вестници, имал е достъп до книги от библиотеките на местата за отнемане от независимост. Можел е също по този начин да си пазари от затворническата лавка. В Стара Загора имал и достъп до кабелна телевизия. В общите мероприятия обаче не можел да взе участие, защото е наказан на пожизнен затвор. В Пазарджик пък му разрешавали да посещава клуба по ползи и да играе шах, табла, карти.

С тези претекстове арбитър Георги Видев отхвърли исковете като неоснователни. Освен това те се оказаха изтекли по отминалост. Лишеният от независимост е наказан да заплати разноските по делото, както и по 100 лв. на отрасловите министерство и дирекция.

Азис излежава наказване за грубо ликвидиране на таксиметровия водач Димитър Янакиев край Хасково през юни 2006 година. С негов съизвършител наели таксито, а по-късно трупът на лидера е открит в лозе с огнестрелна рана във врата. Колата му пък е открита опожарена на към километър от мястото.

През годините зад решетките обаче не стопира да съди Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “. Преди към година заведе и завоюва дело, тъй като шефът на пандиза не изпратил негови писма до Европейския съд за правата на индивида и основния прокурор Сотир Цацаров. Преди това атакувал тъмничната администрация, тъй като надзиратели не го пуснали до лавката. Азис стана прочут и с „ голия си митинг “ в Старозагорския затвор против отхвърли на тамошни чиновници да го заведат на сексолог.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР