Оригинална находка или сензационен фалшификат? В продължение на четири години

...
Оригинална находка или сензационен фалшификат? В продължение на четири години
Коментари Харесай

Намерено писмо в бутилка може да се окаже послание от потъналия Титаник

Оригинална находка или ефектен фалшификат? В продължение на четири години учените учат, открит на канадски плаж , написа БГНЕС, базирайки се на RAI News.
„ Хвърлям тази бутилка в морето, би трябвало да пристигнем в Ню Йорк след няколко дни. Ако някой го откри, предупредете семейство Лефевр в Лиен ". Подписаната Матилд Лефевр и датата в горния десен ъгъл на скъсания лист е 13.04.1912 година На идващия ден " Титаник " ще потъне в ледените води на Атлантическия океан.
 Писмо в бутилка се върна при подателя му след 35 години корабоплаване Писмо в бутилка се върна при подателя му след 35 години корабоплаване
На 1 август 1985 година жителките на американския щат Делавуеър Кети Ридъл и Стейси Уелс хвърлили в океана бутилка с писмо вътре. В на...
В продължение на четири години учени и графолози си сътрудничат с университета в Квебек, с цел да разгадаят мистериозното обръщение в бутилката, открито от семейство на плажа в залива на Фънди в Канада през 2017 година Дали това в действителност е истинска находка, хвърлена в морето от момиче, починало в най-известното корабокрушение в историята, до момента в който пътувало, дружно с майка си и братята си в трета класа, с цел да отиде в Америка и да се причисли към татко си, или е ефектен фалшификат ?
Първите резултати са позитивни: бутилката наподобява в действителност остаряла, производството е съвместимо с това от началото на ХХ век , както и качеството и химичните разбори на стъклото, съгласно археологическата лаборатория. Аналогични са резултатите от тестът " въглерод 14 " върху капачката и върху хартията за писане. Спектроскоп е пресял мастилото: всичко наподобява правдиво от 1912 година, даже и дипломиран измамник да е могъл да получи бутилка, запушалка и хартия от това време и да е употребявал подправено мастило.
От друга страна, това, което оставя учените най-озадачени, е почеркът на Матилд, който наподобява друг от елементарния курсив и непрекъснатата линия , която се преподава в учебните заведения по това време. Това е нервно, съвсем фрагментирано писане, което наподобява повлияно от типографията. Но някои графолози настояват, че Матилд е можела да изиска от възрастен да й напише писмото. Или е била, може би, доста надарено момиче за възрастта си и със способността да написа бързо и по-малко тъкмо.
Историята на фамилията Лефевр: Франк, бащата, е бил миньор в Лиевен, в северната част на Франция. Много безпаричен, той отпътува през 1910 година с един от синовете си Анселм, който е на 10 години, с цел да търси шанса си в Америка. Намери го във въглищните мини на Мистик, Айова, дотам, че две години по-късно е събрал задоволително пари, с цел да заплати пътуването до брачната половинка си Мари и още 4 деца, всички починали в корабокрушението. И епилогът на аферата „ Лефевр “, разкрита от „ Ле Паризиен “, е в действителност драматичен: откакто научил за корабокрушението и съществуването на две оживели френски деца, Франк хукнал към Ню Йорк, с цел да попита дали са негови. Но той бил влезнал в Америка с подправено име и незабавно по-късно бил репатриран във Франция.
 Американец получи отговор на писмо в бутилка след 9 години Американец получи отговор на писмо в бутилка след 9 години
Американски студент получи отговор на писмо, което сложил в бутилка и хвърлил в Атлантическия океан, когато бил на девет години, съоб...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР