Орхидеите са красиви цветя, които се радват на много фенове.

...
Орхидеите са красиви цветя, които се радват на много фенове.
Коментари Харесай

Орхидеята не цъфти - какво да правим?

Орхидеите са красиви цветя, които се радват на доста почитатели. Те са извънредно деликатни. За да можете дълго време да радвате на красивите им цветове, би трябвало да се грижите вярно за тях. Ключът към грижата за орхидеите е поливането. Това деяние би трябвало да се прави освен постоянно, само че и по специфичен метод.
Прочетете още
Как да разберете дали една орхидея се нуждае от вода?

Модата на орхидеите е от няколко години насам. За да наподобява цветето красиво, би трябвало да се грижите за него вярно. Основната процедура в грижата за орхидеята е нейното поливане. Има няколко правила, които би трябвало да имате поради, когато поливате растение.

Колко постоянно да поливате орхидеята?

Орхидеята е украсена с цветчета, които могат да покрият стъблата ѝ няколко месеца в годината. За да се случи това обаче, би трябвало да се основат условия за растението, близки до тези, в които пораства в естествената си среда. Така че ще са ви нужни влага и топлота. Поливайте орхидеята, когато почвата в саксията е доста суха За да ревизирате положението ѝ, просто пъхнете пръста си в саксията: в случай че усетите мраз и влага, можете да изчакате още няколко дни, преди да поливате. Най-често орхидеята се полива един път седмично (по-рядко през зимата). 

Как да разберете дали орхидеята е суха?

Обърнете внимание на корените ѝ Цветът на корените също ще ни каже доста за положението на хидратация на орхидеята: бялото значи, че субстратът, в който пораства цветето, е прекомерно изсъхнал. Тъмните, въпреки това, може да демонстрират преливане. Корените на хубавичко орхидея би трябвало да са зеленикави.

Как да поливате орхидеята

Поливането на орхидеятата е рядко, само че щедро. Някои предлагат растението да се полива, до момента в който водата прелее. Други пък поучават да не поливате орхидеята по класическия метод, изливайки вода от лейка на земята, а потапяйки саксията във водна баня за към половин час. Независимо от употребяваната техника, накисването на листата, изключително на листните розетки, би трябвало да се заобикаля.

Орхидеята може да се полива с чешмяна вода, само че това не е най-хубавият " препарат " за напояване на растенията. Цветята се обслужват доста по-добре от мека дъждовна вода при стайна температура. Орхидеите могат да бъдат подсилени няколко пъти в годината благодарение на торове, отдадени на този вид растения.

Можете също да посегнете към домашни средства. Един елементарен и натурален тор е водата от сварен ориз, в която се съдържат желязо, магнезий и фосфор. Следвайки тези препоръки, вашата орхидея ще е постоянно свежа, красива и цъфтяща!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР