Орхан Сари е управител на магазин за хранителни стоки в

...
Орхан Сари е управител на магазин за хранителни стоки в
Коментари Харесай

Търговец вари парите си, за да се предпази от вируса

 Орхан Сари е шеф на магазин за хранителни артикули в Алтънорду и е уверен, че горещата вода може да унищожи всички микроби от парите, които получава от клиентите си.

За да се защищити, той слага банкнотите в огромна тава, налива вода върху тях и слага тавата върху газовия котлон. Когато заври, изключва котлона и реалокира парите върху друга повърхнина да изсъхнат, написа “Сабах ", представен от БГНЕС.

Орхан твърди, че тази процедура не е проблем за банкнотите.

Той е извънредно деликатен, когато става въпрос за " мръсни “ пари. Много преди появяването на ковид продавачът дезинфекцирал банкнотите с одеколон, което " е потребно освен за моето здраве, само че и за това на клиентите ми “.

Първоначалната му концепция е била да мие парите с препарат, само че бързо се отказал от нея, откакто открил, че банкнотите се повреждат.

" Парите са нещо, които стотици хора пипат всеки ден. Има хора, които си плюнчат пръстите, с цел да ги преброят по-лесно, а това крие опасности “, споделя Орхан.

По отношение на предпазването от ковид изваряването на парите не е единствената мярка, подхваната от продавача. Той не позволява клиентите си вътре в магазина, а им дава покупките през полуотворената врата, като изяснява, че съблюдава рекомендациите за обществена отдалеченост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР