Оргазмът е репетиция за смъртта, усмихнат до уши споделя човекът,

...
Оргазмът е репетиция за смъртта, усмихнат до уши споделя човекът,
Коментари Харесай

Робърт Търман: Оргазмът е репетиция за смъртта

" Оргазмът е подготовка за гибелта ", ухилен до уши споделя индивидът, нарекъл щерка си Ума, което значи " самодоволство ". Тя пък стана прелестна жена и актриса, любимката на Тарантино. " Оргазмът – това е мигът, когато вие пускате вашето " аз " да се отдели от тялото и да се разтвори в безусловно самодоволство. Първо, може да ви стане ужасно, тъй като това е светлина, чиста сила. А в този къс момент вие сте същински Буда ". В аудиторията на Колумбийския университет, където близкия другар на Далай Лама и един от значимите мислители на тази планета, професор Робърт Търман води лекции по тибетски будизъм, царува цялостна тишина. Неговите лекции са театър за един артист. Професорът, размахвайки ръце, приказва за квантова физика и доктрина на относителността, цитира Кастанеда и Уди Алън, чете фрагменти от будистки притчи, рисува странни формули и схеми на дъската, обяснявайки какво се случва с чакрите в моментите на оргазъм и гибел.
Боб, както го назовават от време на време студентите, е с положителни сини очи, големи ръце и обаятелни нескопосани придвижвания. Ума Търман доста наподобява на него.

" Ако за вас не е забавно да се доверите сляпо на вярата, а желаете и нещо да разберете, значи вие към този момент сте будист ".

Вижте какво споделя проф. Търман в изявление за съветското издание на сп. " Marie Claire ".

Будизмът
Будизмът е и логика на психиката, и нравственос, и просвета, която дава отговор на доста въпроси за живота и гибелта. Някои смятат будизмът за вяра, само че това напълно не е вяра. Това е йога - йога за мозъка, йога за страстите. Но в действителност, от дълго време е време да престанем да разделяме хората съгласно религиите им, или да се опитваме да ги посвещаваме в своята – по-добре всеки да се заеме със себе си, да развива мозъка си, да се научи да владее страстите си.
Дали жена ми е будистка? Нямам никаква визия. Аз самият не знам, будист ли съм. Но зная, че моята жена се старае да бъде по-щастлива, контролирайки своя разум и страсти - и подхожда към това креативен. Вас, девойките, майките ви учат да бъдете търпеливи, приемащи, внушават ви, че вие сте длъжни да слушате своите мъже до безспир... И вие, допълнително случаи чинно изпълнявате това. А за какво не се попитате – " Каква изгода ми носи това? ". Понякога е потребно да кажете на мъжа си, по този начин както прави моята жена - " Скъпи, айде замълчи, а? ". Ако реагирате на всичко, вие в никакъв случай няма да бъдете щастливи, тъй като хората в никакъв случай няма да ви удовлетворят, вие постоянно ще сте недоволни от нещо. Вие избирате, какъв брой сила да пилеете за своите безпокойства.

Щастието
Какво е щастието – вероятно това, да бъдем същински, реалисти. Да живеем в сегашното. Ето, уча будизъм към този момент 50 години, само че още не съм разкрил нирвана. Но аз зная, по какъв начин да се утеша. Накратко - зная какво е щастието – то е постоянно тук и в този момент. Защото щастието – това е нашата природа, същността на живота. Реалността е благополучие. Животът е нирвана. Тя е към този момент в нас. Реалността в действителност се е постарала да сътвори мощни илюзии. Илюзиите би трябвало да се основават, до момента в който действителността просто я има. Всяка наша клетка е формирана от нирвана, въпреки малко на брой да се досещат за това. Затова са и всички тези въпроси за щастието – никой не е убеден, ще бъде ли в миналото благополучен, изцяло благополучен. Щастието е в нас и към нас. Вселената живее и се движи от силата на безкрайната обич. Нея постоянно я е имало, има я и ще я има. Затова, доверете се на Вселената. Проблемът е в това, че актуалните хора имат вяра повече в науката, в сравнение с в душата.

Смъртта
Докато са живи и здрави, а гибелта им се вижда надалеч, те възприемат себе си като тяло, започващо с мозък. А гибелта възприемат като несъществуваща. В гибелта няма нищо плашещо, даже в противен случай. Единственото, от което всички хора се боят е болката. А не е нужно да се боим – там болежка няма. Какво се случва, когато надълбоко заспиваш? Започваш да сънуваш. Като се събудиш, първоначално ти е мъчно да проумееш кое е било сън, кое действителност. Когато умираш, разликата е в това, че след този сън се събуждаш не в своето тяло, а в друго положение. Първоначално това положение може да се окаже некомфортно, тъй като то наподобява на безтегловност – вие сте безтелесен, като фантом. Ще видите предходното си тяло, своите близки, само че вас никой няма да може да ви вижда. Ще желаете да говорите, само че никой няма да ви чува. Затова, вие съвсем незабавно ще се отправите в търсене на ново тяло. Ако сте гледали кино лентата " Призрак " с Деми Мур и Патрик Суейзи, знаете защо приказвам. Навярно не знаете, че индивидът написал сюжета е изучавал тибетската " Книга на мъртвите ". Затова и историята, която се случва в във кино лентата е доста близо до истината. И по този начин, в случай че ви провърви и в идващия живот още веднъж се преродите човек, вашия дух съвсем незабавно след гибелта ще се насочи в търсене на нови родители.

Децата ли избират родителите си?
Това е безспорната истина. Но в случай че вие сте елементарен човек, който не се замисля доста, не сте съзнателен, в своя избор вие ще се ръководите извънредно от пристрастеностите си. Ако на вас ви следва да се преродите като жена, вие още там, в това друго измерение ще се влюбите в оня, който ще стане ваш татко. А в случай че в идващият си живот се преродите като мъж, ще пожелаете своята бъдеща майка. И това напълно не е свободен избор, тъй като вие ще бъдете направлявани от чистата пристрастеност, необузданото увлечение, похотта. Ето да вземем за пример, тибетските лами избират своите родители осъзнато. А чели ли сте Фройд? Помните ли неговата доктрина за Едиповия комплекс и комплекса на Електра? Ето какво – будистите са писали за това 5000 години преди него. Запомнете – в зачатието постоянно участвате трима – вашите родители и вие. Вие тримата, се сливате в възторг, а вас ви управлява чистата пристрастеност. Не ми вярвате, чудите се, по какъв начин знам всичко това, нали? Преди хиляди години, още по времето на Буда, великите йогини благодарение на дълбока медитация да могли да си напомнят в елементи, мига на своето зачатие. И това не са догадки, а записани и стигнали до нас обстоятелства.

Кармата
Кармата е еволюция. Затова и аз споделям, че е нужно колкото се може повече да осъзнаваме този развой и да се усъвършенстваме, да бъдем по-щастливи и да оказваме помощ на другите да бъдат щастливи. Да се научим да обитаваме в това необикновено, могъщо, притегателно и опияняващо самодоволство на живота. Няма да излезем живи от този живот, по тази причина за какво да не се постараем да го създадем по-добър?

Болестите и незнанието
Страданията са от незнание. Те са заблуда. Буда споделя, че единствено животът на непросветените е цялостен със премеждия. Смъртта също е заблуда. А заболяванията, ракът да вземем за пример? Това е здрава тъкан, която пораства на погрешно място. Това е обилие на живота. И виновност за това има най-много неправилното хранене – нашата храна е цялостна с консерванти и женски хормони, състоящи се от трофобластни кафези – паразити. Тези кафези се развъждат с голяма скорост, а болшинството злокачествени тумори се състоят точно от такива, растящи там, където не би трябвало.
Но има и друго – нашите илюзии. И най-много нашето изключително раздуто его. Това, че считаме себе си за по-важни от останалите, че сме освен това. Само тъй като това сме ние, това съм аз. Всеки смята себе си за по-значим от другите. Затова и толкоз бързо се отхвърляме, зарязваме, разделяме се, когато нещо не става, по този начин както на нас ни се желае. Тогава страдаме, от незнание.

Любовта
Първо е желанието да обладаем другите – по всевъзможен метод. И тук още веднъж роля има това голямото ни его. Ние възприемаме обичания човек като наше продължение. Хората остават дружно до мига, в който могат да удовлетворяват потребностите на другия, а след това си потеглят, тъй като вземат решение, че личните им потребности са по-важни. Истинската обич е, когато ти желаеш другия да е благополучен, тъй като той е по-голям. Дори когато тази обич не е взаимна.
Ние, с моята жена, искахме нашите деца да бъдат свободни, сами да изберат своя път в живота. Ако умееш да бъдеш благополучен, твоите деца ще бъдат щастливи. Моите деца имат вяра в предишния и бъдещия живот, в съществуването на душата, любовта, страданието – значи, вероятно и те са будисти. Никога не съм наказвал децата си, в никакъв случай нищо не съм им забранявал. Та за какво? Нашите деца постоянно са по-добри от нас. Цяла войска от ангели се грижи за тях.

За Бог, дамите и монасите
Днес са останали малко монаси, за жалост... А дамите, Буда е смятал за по-просветени същества, тяхната връзка с Вселената е по-силна. Мъжете доста повече са в плен на илюзиите, те имат потребност да се самоутвърждават – благодарение на експанзията и войните. Затова за мъжете е потребно да бъдат монаси.
Защо Бог постоянно е мъж ли? Защото, в последните хилядолетия, живеем в милитаризиран свят, дело на мъжете. На тях не им е угодно да имат гуру-жена. Но през днешния ден всичко се трансформира. Напоследък в будизма има от ден на ден жени-гуру. Жените могат всичко. Най-несвободните общества са тези, в които дамите нямат права. Съветвам ви да изучите айкидо – това ще ви помогне да добиете убеденост в себе си. Това е извънредно мекушав тип бойно изкуство – ставате по-силни и гъвкави по едно и също време. Не одобрявам слабите дами. Жената би трябвало да бъде предизвикателство за мъжа.


* Nymphomaniac orgasm posters: Uma Thurman

Източник: Marie Claire Russia
Снимки: theperformancetheatre.com, elephantjournal.com, nbcnews.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР