Организираните ученически посещения в музеи, театри, на концерти отново ще

...
Организираните ученически посещения в музеи, театри, на концерти отново ще
Коментари Харесай

Провеждането на ученическия час в музея или театъра отново възможно

Организираните училищен визити в музеи, театри, на концерти още веднъж ще станат вероятни с смяна в документ на Министерството на образованието и науката. Проектът за изменение на Наредба 10 е импортиран за разискване и следва гласуването на постановлението от Министерския съвет.

Действащата от предходната есен наредба провокира ужас измежду учителите и на процедура ги отхвърли да пробват да вършат часовете забавни и потребни да вземем за пример с визити в музеи или театри. Причината - за всяко такова посещаване шефът трябваше да осведоми началника на районното ръководство на образованието най-малко 7 дни по-рано, само че преди този момент учителят трябваше да вземе писменото единодушие на всеки родител/настойник на възпитаник в съответния клас. След цялото това усилие началникът можеше да реши, че проведената демонстрация не е задоволително добра и да я спре в 7-дневен период от приемане на уведомлението.

Брожение измежду учителите преизвика преосмислянето на текстовете в наредбата. Редакцията им гласи, че " по време на образователната година учениците може проведено да посещават публични, културни и научни институции и естествени обекти според от тематиките в образователното наличие, да вземат участие в проведени прояви, изяви и мероприятия, както и в пътувания, които не са предмет на споразумяване в наредбата по член 79, алинея 5 от Закона за туризма ", т.е. не са екскурзии, проведени от туроператор.

Редът, съгласно поправения текст, ще се дефинира от правилника на учебното заведение, а провеждането ще управлява шефът.

Ако учителят реши да заведе децата някъде отвън обитаемото място, където е учебното заведение, ще праща имейл на началника на районното ръководство 3 дни преди заминаването. Той отново ще може да го спре, в случай че реши, че замисленото не е уместно за децата.

Пак ще се желае единодушието на родителите, само че всяко учебно заведение ще взема решение по какъв начин да провежда приемането му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР