Организацията на обединените нации се нуждае от 46,4 милиона долара

...
Организацията на обединените нации се нуждае от 46,4 милиона долара
Коментари Харесай

ООН се нуждае от 46,4 млрд. долара за помощи през 2024 г.

Организацията на обединените народи се нуждае от 46,4 милиона $ за филантропичните си интервенции през идната година, оповестява нейна работа в публикуван през днешния ден отчет, представен от ДПА.

В своя Глобален филантропичен обзор за 2024 година Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (UN OCHA) оповести че с тези средства ще бъдат подкрепени съвсем 181 милиона души в 72 страни.

Въпреки войните, споровете и бедствията вследствие на климатичните промени, към които се прибавят апетит, беднотия, епидемии и разселвания, службата отбелязва спад в даренията.

Нейният началник Мартин Грифитс съобщи, че системата за филантропична помощ е изправена пред сериозна рецесия на финансирането. " През 2023 година ние получихме едвам една трета от желаните 57 милиарда $. Това е най-голямото недофинансиране на действия от доста години насам. И все пак успяхме да предоставим животоспасяваща помощ на 128 милиона души по целия свят ", уточни той в изказване на уеб страницата на службата.

Резкият спад във финансовите запаси е принудил работещите в филантропичната сфера организации да вземат все по-болезнени решения, като преустановяване на стратегии за даване на жизненоважни помощи във тип на храна, вода и опазване на здравето. В резултат на това задачата за 2024 година е редуцирана до оказване на помощ на 181 милиона души, вместо на 245 милиона.

" Дълбоко угрижен съм за метода, по който всичко това ще се отрази на дейностите в филантропичната област през 2024 година ", съобщи Грифитс. " Без съответно финансиране не сме в положение да предоставим помощ, за което хора ще платят с живота си ", предизвести той.
Поради ниските равнища на дарителство 10 милиона души в Афганистан не получиха никаква помощ под формата на храна през май и ноември тази година, осведоми ДПА.

В Мианма не са били в положение да осъществят планове за строителство на по-добри места за настаняване за половин милиона преселници, добавя организацията.

По информация на Франс прес главната част от финансирането за 2024 година е било планувано за страните от Близкия изток и Северна Африка, с общо 13,9 милиарда $.

В класацията на страните, за които е била планувана най-голяма помощ, води Сирия с 4,4 милиарда $, следвана от Украйна с 3,1 милиарда, Афганистан с 3 милиарда, Етиопия с 2,9 милиарда и Йемен с 2,8 милиарда $.

Поради понижените средства вместо в началото плануваните към 300 милиона души през 2024 година, едвам към 180 милиона ще имат достъп до филантропични действия, осъществявани под егидата на Организация на обединените нации, като останалите нуждаещи се ще би трябвало да разчитат на неправителствения бранш, както и на обособени страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР